UPDATE Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte. Elevii şi cadrele didactice au fost evacuaţi. SMS-urile de ameninţare au fost făcute publice FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Autorităţile au terminat verificările în primul liceu, nefiind depistat niciun pericol.

UPDATE: 11.30 Autorităţile au încheiat verificarea la cele două licee din Târgovişte ameninţate cu bombă în această dimineaţă.

UPDATE ORA 10.32 Prefectura Dâmboviţa a făcut publice SMS-urile primite de Jandarmeria Dâmbobiţa în această dimineaţă.

SMS 1

"Va asteptam in fata Primarie Targoviste la ora 07.36 AM pentru negocieri. In caz contrar liceele Balasa Doamna si Constantin Carabela vor fi aruncate in aer."

SMS 2

"Din cauza ca negociatorii vostri au fost suspecti ne-am hotarat sa anulam targul. Asteptati-va sa va luati la revedere de la cele doua licee in jurul orelor 11.00."

UPDATE 10.15 Cum a sunat ameninţarea cu bombă.

Liceele Carabella şi Bălaşa Doamna, din Târgovişte, sunt evacuate la această oră, în urma unei alerte cu bombă, care a pus în mişcare forţe impresionante.

"Instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa informează că, în această dimineaţă a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au fost invitate la negocieri în municipiul Târgovişte.  În caz contrar, două licee din Târgovişte – Colegiul Naţional ”Constantin Carabela şi Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” - urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.

S-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forţele specializate ale Direcţiei Judeţene de Informaţii Dâmboviţa, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Recomandăm ca cetăţenii să-şi păstreze calmul şi să nu intre în panică întrucât autorităţile competente sunt în teren şi derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ. Precizăm că au fost întrerupte cursurile în cadrul celor două licee, pe timpul desfăşurării acestor verificări", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

UPDATE 10.00 Potrivit ultimelor informaţii, pirotehniştii au verificat 100% Liceul de Artă şi nu au găsit niciun dispozitiv explozibil.

UPDATE 9.35 La ora transmiterii acestei ştiri, echipe pirotehnice fac verificări în incinta clădirilor celor două şcoli, Poliţia solicitând sprijinul SRI în acest caz. „Suntem prezenţi la un liceu din Târgovişte, la solicitarea Poliţiei. Poliţia a primit un apel anonim de ameninţare cu bombă şi ne-a solicitat sprijinul. Suntem la faţa locului şi întreprindem toate măsurile standard“, a spus Ovidiu Marincea, citat de News.ro. 


Sute de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul de Artă „Bălaşa Doamna” din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate după ce persoane neindentificate au anunţat că în cele două şcoli au fost amplasate bombe. 

Surse din administraţia locală au declarat pentru News.ro că alertele au fost primite de Poliţia Judeţeană Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi, autorităţile decizând evacuarea de urgenţă a elevilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipe pirotehice fac verificări în incinta clădirilor celor două şcoli.

Informaţia a fost confirmată de prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie. 

„Nu e niciun exerciţiu, e o situaţie reală. S-au primit două mesaje cu ameninţare, s-au solicitat negoicieri în faţa Primăriei, la ora la care s-au solicitat discuţiile, la 7.36, nu s-a prezentat nimeni. Cel care a ameninţat a revenit cu alt mesaj, în care a spus că la ora 11.00 urmează să declanşeze, la cele două licee, exploziile. Noi am închis la prima oră liceele, nu a intrat nimeni în şcoală, pirotehniştii verifică unităţile. Până la această oră, cele două licee au fost verificate în proporţie de 70%. Noi spunem că sunt mesaje atipice. Apelul a fost iniţiat de pe o cartelă prepay, prin internet. Astăzi închidem şcolile, vedem dacă la 11.00 revine cu un alt mesaj“, a declarat, pentru „Adevărul“, prefectul. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite