Turnul Chindiei sau Peştera Ialomiţei, redeschise. Pe 1 iunie, copiii vor avea intrare gratuită

0
0
muzeedb

Câteva dintre muzeele dâmboviţene şi-au redeschis porţile, începând cu data de 26 mai. Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.

În perioada stării de alertă sunt restricţionate grupurile de vizitatori, tururile ghidate şi organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului. 

Vorbim de vernisaje, lansări de carte, proiecţii de filme documentare etc.

„Dintre măsurile prevăzute amintim: la intrarea în muzeu se va efectua un triaj şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree); purtarea de măşti care să acopere nasul şi gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul muzeului; un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor; se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălţăminte, aflate la intrarea în muzeu; vizitatorii îşi vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziţie la intrarea în muzeu. De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia familiilor care au doi sau mai mulţi copii. Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute şi se va păstra distanţarea fizică de minimum 2 m”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

muzeedb

În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depăşeşte 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.

„Persoanelor care refuză conformarea faţă de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu. Căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interiorul muzeului au fost diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor intrare/ieşire, iar spaţiul expoziţional a fost delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiţi să respecte instrucţiunile personalului. Vizita va fi limitată la o durată de cel mult o oră, iar în spaţiul expoziţional nu se pot afla în acelaşi timp mai mult de 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziţia părăsesc muzeul. În intervalul orar 13:00 - 14:00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional. Se recomandă ca plata cu cardul să se realizeze cât mai des posibil. Începând cu data de 1 iunie 2020, îşi vor relua programul cu publicul şi celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte”, se mai arată în document.

De asemenea, pe 1 iunie 2020, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmboviţene

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite