Trecerile de pietoni absurde făcute cu avizul Poliţiei: „Nu-s de acord cu ele, dar asta e. Sunt uşor de şters“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii primăriei dâmboviţene Odobeşti au investit aproape 1 milion de euro din fonduri europene pentru a face drumurile din comună. Drumarii au fost parcă legaţi la ochi atunci când au realizat marcajul rutier în satul Crovu.

Cele trei treceri de pietoni "desenate" pe drumul în lungime de 8 kilometri pornesc dintr-un şanţ şi se opresc tot într-un şanţ, în locuri în care nu există trotuare şi nici case. Sătenii, nici dacă ar vrea, n-ar putea să traverseze regulamentar strada.

„Nu ştiu cum au trasat ei aceste treceri de pietoni, dar nu folosesc nimănui. Fac legătura între şanţuri”, spune un localnic.

Lucrarea derulată prin AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) încă nu s-a finalizat, spun reprezentanţii administraţiei locale. Primarul comunei Odobeşti spune că nu este de acord nici el cu amplasarea trecerilor de pietoni, dar este de părere că se şterg foarte uşor dacă va fi nevoie.

Pe de altă parte, primarul susţine că Poliţia Rutieră şi-a dat avizul pentru trasarea zebrelor în locurile respective.

„Am luat legătura cu proiectantul care are aprobarea inclusiv de la Poliţia Rutieră. Circulaţia se va face pe un acostament care se va construi acum şi care va avea o jumătate de metru, pe care se va putea circula. La orice strada se mai face o trecere de pietoni la jumătatea drumului şi la oraş şi la sate. În momentul în care cei de la AFIR vor verifica lucrarea şi ajung la concluzia că nu sunt în regulă acele treceri de pietoni ele vor fi şterse, pentru că sunt uşor de şters. Până la momentul acesta lucrarea este excelentă. Sunt trei treceri de pietoni vizate. Nici eu nu sunt de acord cu ele, dar asta e. Lucrarea nu este recepţionată pe drumul care are 8 kilometri”, ne-a spus primarul comune Odobeşti, Alecu Niculae.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite