Teatru forum pentru viitorii tineri activi şi responsabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşit de an, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte s-a aflat, ca de fiecare dată, în mijlocul tinerilor, cărora le-a oferit un exemplu despre ce înseamnă cetăţenia europeană activă.

De această dată, echipa a poposit la Voineşti, localitate ai cărei locuitori au drept principală sursă de venit pomicultura. Aici, trupa de teatru forum a Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine a susţinut încă o reprezentaţie de teatru forum. 

  

Denumită Stă în puterea ta să schimbi ceva! piesa a fost realizată în cadrul campaniei cu acelaşi nume desfăşurată în cadrul proiectului Cetăţenii europeni activi îşi aleg în 2014 reprezentanţii în mod responsabil!, care are drept scop promovarea importanţei participării la alegerile europarlamentare de anul viitor. Astfel, tinerii care vor vota pentru prima dată cu ocazia acestor alegeri au participat la o demonstraţie de cetăţenie activă şi au văzut cu proprii ochi câte de importantă este implicarea cetăţenilor pentru rezolvarea unei probleme cu care se confruntă o comunitate.

Tema reprezentaţiei, şomajul în rândul tinerilor, este o problemă care afectează întreaga Uniune Europeană, de aceea ideile pe care le au aceştia pentru a rezolva această ameninţare la adresa dezvoltării trebuie spuse şi ascultate. Cei prezenţi au găsit soluţii care pot fii puse în practică pentru a reda tinerilor speranţa şi posibilitatea de a găsi un loc de muncă potrivit şi în concordanţă cu studiile şi calificările lor.

EUROPE DIRECT Târgovişte încheie astfel prima parte a campaniei de promovare a importanţei implicării cetăţenilor în viaţa societăţii şi a participării lor active la construirea unei Europe unite, în care drepturile fiecăruia sunt respectate. Vă invităm să rămâneţi alături de noi şi în continuare, pentru că vom continua campania Stă în puterea ta să schimbi ceva! şi vom realiza alte activităţi interesante în cadrul proiectului şi în 2014.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite