Târgoviştenii învaţă cum să îşi menţină mintea sănătoasă prin cursuri de ayurveda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Acestea se ţin săptămânal, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar participanţii vor afla cum să folosească plantele medicinale şi ce efecte au acestea. În luna octombrie cursurile sunt gratuite, apoi târgoviştenii vor trebui să scoată din buzunar 65 lei pe lună, dacă sunt salariaţi, şi 55 lei, dacă sunt şomeri, elevi sau studenţi.

Târgoviştenii au învăţat cum să treacă peste problemele de zi cu zi, de la serviciu sau de acasă, în cadrul unui curs intensiv de armonizare profundă a fiinţei umane prin tehnici indiene, denumit „Ayurveda”. Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Naţională pentru Promovarea Medicinelor Neconvenţionale, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar târgoviştenii au avut intrare liberă. Aceştia au aflat cum să îşi menţină tinereţea şi sănătatea trupului şi a minţii utilizarea plantelor de leac cu proprietăţi medicinale, dar şi prin meditaţie şi sunt aşteptaţi la cursurile următoare. „Sunt benefice aceste cursuri, pentru că poţi învăţa multe lucruri utile. Plantele au efecte foarte subtile în fiinţa noastră, îţi oferă o capacitate de înţelegere mult mai profundă. În momentul în care înţelegi la modul profund cum stau lucrurile te poţi detaşa mult mai uşor de stresul cotidian”, mărturiseşte Simona Amuza, organizator al cursurilor.

Vor învăţa cum să gândească pozitiv

Primele lucruri pe care le vor învăţa târgoviştenii înscrişi la cursuri în întâlnirile următoare sunt despre tipologia constituţională a omului, după care vor studia în aprofunzime plantele medicinale, cum trebuie abordate acestea. „În ayurveda se consideră că fiecare fiinţă este individuală, are anumite caracteristici care sunt împărţite în mai multe grupe. Toate plantele au energie pozitivă şi vin cu un plus de vitalitate, dar contează foarte mult şi mentalul fiecăruia şi direcţia în care foloseşte această energie”, spune aceasta.
Cursurile se ţin săptămânal, iar în această lună sunt gratuite pentru târgovişteni. Din noiembrie, cei dornici să înveţe mai multe lucruri despre plantele medicinale, dar şi despre diverse tehnici de a gândi pozitiv şi de a se detaşa de grijile de zi cu zi trebuie să scoată din buzunar între 65 lei pe lună, dacă sunt salariaţi, şi 55 lei, dacă sunt şomeri, elevi sau studenţi. „Ziua în care o să aibă loc cursurile se stabileşte de comun acord, în funcţie disponibilitatea cursanţilor. Aceştia pot veni la câte cursuri vor, depinde de fiecare cât vrea să aprofundeze. Au fost cursanţi care au rămas un singur an, dar şi alţii care au participat mai mulţi ani la întâlnirile noastre”, adaugă Simona Amuza.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite