Târgovişteanul Adrian Sotingeanu, dublu vice-campion naţional în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini ştiu faptul că pilotul nostru a participat cu succes în cadrul Campionatului Naţional de Motociclism Viteză precum şi în ROSBK, cu rezultate bune, aceste competiţii ţinându-se în întregime în afară ţării
Puţini ştiu faptul că pilotul nostru a participat cu succes în cadrul Campionatului Naţional de Motociclism Viteză precum şi în ROSBK, cu rezultate bune, aceste competiţii ţinându-se în întregime în afară ţării

Adrian Sotingeanu, este singurul reprezentant al judeţului Dâmboviţa în automobilismul sportiv, reuşind să îşi adjudece titlul de vice-campion naţional în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coasta Dunlop.

Anul 2015 a fost, fără doar şi poate, cel mai bun an din carieră sportivului nostru, care, de la etapă la etapă a progresat, reuşind o performanţă remarcabilă, la finalul sezonului fiind declarat vice-campion naţional atât la grupa A cât şi la clasa 4. 

După ce şi-a adjudecat Trofeul Sinaia şi Trofeul Câmpulung Muscel, câştigând amblele competiţii, precum şi alte podiumuri în etapele ce au urmat, ba chiar un loc 4 în Cupa Gorjului cu probleme la motor, a reuşit să strângă 111 puncte, suficiente pentru titlul de vice-campion naţional. 

Adrian Sotingean

Final de infarct la Braşov 

Ultima etapă a campionatului s-a desfăşurat în Poiana Braşov, Marele Premiu al Braşovului urmând să clarifice situaţia din vârful campionatului. Dacă locul 1 era deja în posesia lui Bogdan Ungureanu, lupta pentru locul 2 ajungea la cote inimaginabile. Marea bătălie se dădea cu pilotul bucureştean Ciprian Ciobotaru precum şi cu pilotul braşovean Liviu Savu ambii pilotând maşini Mitsubishi Evo. şi amândoi ţintind locul 2 în clasamentul general. Dacă în antrenamente şi calificări, timpii celor 3 erau extrem de apropiaţi, în cadrul manşelor de concurs, Sotingeanu a reuşit o performanţă remarcabilă, parcurgând traseul cu un timp de 2:37:834 faţă de cel mai bun timp al lui Savu de 2:38:045 şi faţă de al lui Ciobotaru de 2:40:862, astfel, devenind vice-campion naţional. 

De la motociclism la viteză în coasta 

Puţini ştiu faptul că pilotul nostru a participat cu succes în cadrul Campionatului Naţional de Motociclism Viteză precum şi în ROSBK, cu rezultate bune, aceste competiţii ţinându-se în întregime în afară ţării. 

Subaru Impreza ŞTI 

Adrian Sotingeanu, face parte din clubul afliliat FRAS, CS EDU STAN RALLY, deţinut de multiplul campion naţional de viteză în coasta, maestrul sportului Edu Stan. acesta din urmă fiind şi mentorul lui, totodată şi cel care se ocupă de partea tehnică a maşinii de concurs. Adrian, pilotează un Subaru Impreza ŞTI, care dezvoltă 350 cp, având tracţiune integrală şi turbocompresor. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite