Târgovişte: Adrian Pătulea, de la munca în construcţii în liga a III-a engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Adrian Pătulea, de la munca în construcţii în liga a III-a engleză
Târgovişte: Adrian Pătulea, de la munca în construcţii în liga a III-a engleză

În România, Pătulea a făcut parte din lotul unor echipe cu nume ca Rapid Bucureşti, Astra şi Petrolul Ploieşti, dar cariera sa părea că se va termina înainte de vreme, pentru că nu a reuşit să se impună şi să facă pasul spre Liga I.

„E un băiat extraordinar, care trăieşte doar pentru fotbal. Păcat că n-a reuşit în România. La calităţile sale putea face faţă în prima divizie de la noi”, a spus despre Pătulea, Petre Buduru fostul preşedinte al echipei Astra Ploieşti, la care târgovişteanul a jucat până în 2006.
Văzând că nu poate să răzbată în fotbalul de la noi, la 21 de ani, Pătulea a hotărât să lase în urmă ţara natală şi să-şi câştige existenţa la formaţia Al Hamyria din Dubai. Lucrurile nu au mers prea bine nici acolo pentru că legile din ţările arabe nu i-au permis să-şi ia cu el iubita cu care nu era căsătorit legal.
„Am mers în Dubai, în liga a II-a, la Al Hamyria, unde antrenor era fostul meu tehnician de la Ploieşti, Petre Gigiu. Mă înţelesesem cu ei, totul era bine, dar nu m-au lăsat să-mi iau prietena cu mine aşa că am plecat”.

A plecat să muncească în construcţii

Dezamăgit de experienţele din fotbalul românesc, Pătulea a luat o hotărâre foarte dificilă: a plecat în Anglia acolo unde a lucrat la o firmă de construcţii alături de fratele său. „Fratele meu e stabilit în Lincoln de şase ani. Am lucrat la firma lui de construcţii două luni. Mă trezeam la cinci dimineaţa, iar seara, după muncă, mă antrenam. Trebuia să mă întreţin. Terminasem economiile.”

Într-o zi, la sugestia fratelui său, Adrian a  mers la formaţia Lincoln City pentru a discuta cu managerul Peter Jackson, în speranţa că acesta îi va acorda şansa de a susţine probe de joc la această formaţie. „Nici nu m-a băgat în seamă. Îmi venea să urlu!”, îşi aminteşte Pătulea, care nu a renunţat şi s-a prezentat la un trial al echipei de amatori Boston United, unde a jucat timp de o repriză.

„Managerul de la Lincoln a auzit că am jucat bine şi a cerut să mă vadă la un meci. Am intrat în repriza secundă şi am marcat trei goluri. Era o partidă împotriva echipei rivale şi aşa i-am câştigat pe fani.”

A semnat pentru două sezoane cu Leyton Orient

Evoluţia foarte bună din meciurile test i-a impresionat pe şefii echipei din Lincoln, care însă nu îi puteau oferi târgovişteanului un contract, pentru că Petrolul Ploieşti deţinea drepturile sale federative şi a cerut 15.000 de euro pentru a-l lăsa să plece. Lincoln nu dispunea de această sumă, aşa că prin intermediul unei publicaţii locale, “Lincolnshire Echo” s-a organizat o chetă printre fani. “Nu se strânseseră bani suficienţi, dar doi suporteri mai înstăriţi s-au oferit să doneze diferenţa şi aşa am semnat cu Lincoln”.

După un sezon excelent la echipa din liga a IV-a, în care a marcat 11 goluri în 27 de meciuri, Pătulea a atras atenţia echipelor din eşalonul imediat superior, League One, care este de fapt al 3-lea eşalon valoric al Angliei.

Intrebări şi răspunsuri

Cum sunt fanii echipelor din Anglia?
Este ceva incredibil. Chiar şi la ligile inferioare stadioanele sunt mereu pline. Sunt devotaţi sută la sută echipelor lor de suflet. Un cântăreţ de folk din Lincoln, Tom Lane a compus o melodie pentru special pentru mine. Se numeşte „Song for Adrian”.

Ziarele din Anglia au scris că pentru a-i atrage atenţia antrenorului de la Lincoln ai alergat cu soţia ta dezbrăcată în spate. E adevărat ?
Nu. Nici vorbă. E adevărat că mă antrenam împreună cu soţia mea, care a făcut handbal. La un moment dat am făcut câteva exerciţii cu ea în spate, dar restul sunt poveşti.

Ce-i place:
Iubesc sportul. Fotbalul îmi place cel mai mult, dar practic cu plăcere orice sport. Îmi place să fac mişcare să mă uit la meciuri la televizor sau din tribună.

Ce nu-i place:
În România este prea multă minciună. Am avut foarte multe experienţe neplăcute în ţară. Interesele celor care mişună pe lângă echipele de fotbal sunt mai presus decât valoarea ta ca fotbalist.

Profil:
Data naşterii: 10 noiembrie 1984
Locul naşterii: Târgovişte
Stare civilă: căsătorit
Echipe la care a evoluat: Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Rapid II Bucureşti, FCM Târgovişte, Lincoln City

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite