Strategii de „eliminare” a maidanezilor din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema câinilor fără stăpân apare din nou în atenţia Primăriei Târgovişte care de câteva luni a demarat un program de strângere a patrupedelor. Numai că acţiunea hingherilor e îngreunată de iubitorii de animale dar şi de numărul mare de câini care „poposesc”  în ficare lună în Târgovişte, aduşi din alte localităţi.

Din primele estimări, pe raza municipiului se află în jur de 3000 de câini fără stapân, care nici dacă ar fi prinşi, nu ar avea loc în adăpostul de la Aninoasa. „Prin urmare, suntem astăzi în situaţia de a gândi o strategie complexă, care să reducă serios numărul câinilor fără stapân din municipiu, o strategie ce va fi stabilită în urma unor dezbateri la care să participe toţi cei interesaţi – ONG-uri, mass media, specialişti şi cetăţenii iubitori ai acestor animale, dar şi cei afectaţi de ele”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

Nu mai puţin de 166 de câini fără stapân au fost aduşi în ultima perioadă la adăpostul special amenajat de la Aninoasa, dintre care 67 au fost sterilizaţi. La începutul lunii februarie, 78 de adulţi şi 21 de pui se aflau în adăpost. „Intenţia noastră este să trimitem câinii fără stapân în adăposturi speciale, unde să se bucure de îngrijire. Din păcate, aceste adăposturi sunt puţine şi supraaglomerate, iar problema câinilor proveniţi din afara oraşului, care sufocă adăposturile din judeţele limitrofe, nu este de neglijat”, mai spune primarul.

La o primă evaluare, cheltuielile cu strângerea patrupedelor de pe străzi pe anul trecut, s-au ridicat la peste 27.000 de lei. Pentru a face faţă problemei, Consiliul Local a aprobat pentru anul acesta, suma 513.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite