Staţia de epurare Târgovişte Sud, una dintre cele mai moderne staţii de epurare ape uzate din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Târgovişte va avea una dintre cele mai moderne staţii de epurare ape uzate din ţară. Staţia va fi inaugurată în luna aprilie, este finanţată din fonduri europene, iar contribuţia UE este de 85%. Valoarea contractată în urma licitaţiei a fost de 66, 9 milioane de lei.


"În principiu, preia apele de canalizare ale oraşului la un grad de poluare efectiv şi le trece printr-un sistem tehnologic de epurare şi le returnează naturii, în râul Ialomiţa, la parametrii la care sunt respectate normele europene", a explicat Staicu. 

Staţia va avea o capacitate suficientă pentru tratarea apelor provenite de la o aglomerare de 120.000 locuitori dar, în caz de necesitate şi pe termen scurt, poate face faţă consumului specific al unui număr de 180.000 indivizi. A fost amenajată de asemenea, o linie de producere a biogazului şi o staţie de generare a energiei electrice, cu o putere instalată de 6 kwh.

La staţia de epurare, stadiul execuţiei contractului este de aproape 100 %. Celelalte obiective vizitate, respective staţia de pompare apă uzată de pe platforma industrială, rezervorul de apă de la Priseaca, având o capacitate de 5000 mc şi Staţia de pompare Dragomireşti Nord sunt realizate-reabilitate în cadrul contractelor de lucrări privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă – canal şi la sursele de apă din municipiu.

În Târgovişte, stadiul fizic de realizare a proiectelor de reabilitare şi extindere a sistemului de apă-canal este de 83 %, contractele fiind mai avansate comparativ cu restul judeţului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite