Spitalul Judeţean a fost dotat cu 80 de frigidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au dus vremurile când bolnavii erau nevoiţi să consume mâncarea adusă de acasă, în câteva ore. Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte a primit 80 de frigidere noi din partea Consiliuluil Judeţean (CJ) Dâmboviţa, fabricate în Uzinele Arctic.

Preşedintele CJ, Florin Popescu, a promis conducerii spitalului că va dota spitalul cu frigidere imediat după ce unitatea a fost preluată sub administrare, în luna iunie. “Sperăm să rezolvăm problema dotării saloanelor de bolnavi cu frigidere noi, cele existente fiind extrem de uzate şi deci nefuncţionale. Pentru aceasta, Consiliul Judeţean a alocat un sprijin financiar în valoare de 100.000 lei din fonduri proprii”, a declarat Florin Popescu.

Citeşte şi:

Premieră medicală: transfuzie de sânge prin cordonul ombilical, la Maternitatea Braşov

Investiţie mai mult decât necesară

Conducerea spitalului a primit această sponsorizare ca pe o gură de aer, mai ales că foarte puţine saloane dispuneau de frigidere. „În primul rând este o investiţie foarte importantă din partea Consiliului Judeţean pentru că spitalul nu dispunea de fonduri. Noi avem câteva frigidere în saloane, foarte multe dintre ele venite din sponsorizări, dar sunt frigidere vechi. Totdeauna am dotat secţiile unde aveam mare nevoie de frigidere pentru depozitarea medicamentelor care necesitau temperaturi scăzute de depozitare, din bani proprii. Acum, 80 de saloane vor avea parte de frigidere noi”, a declarat dr. Carmen Marcu, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Bolnavii au primit şi ei cu braţele deschise această veste. „Este foarte bine că vom avea frigidere pentru că vin şi la noi rude şi ne aduc mâncare, lichide, care trebuie ţinute la rece. Nu poţi să ţii o mâncare mai mult de trei ore pentru că se strică”, ne-a spus Floarea Margareta, o târgovişteancă internată în secţia Chirurgie a spitalului.

Conducerea judeţului a dat asigurări că în perioada următoare va mai sosi încă o tranşă de 50 de frigidere, pentru ca în toate saloanele din spital să existe câte un aparat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite