„Șoseaua Renault“ din Dâmbovița, în plin șantier. Care este termenul de finalizare

0
Publicat:

Proiectul de modernizare și lărgire la patru benzi pentru DN7 între Bâldana și Titu (Dâmbovița), tronson promis de guvernanți francezilor de la Renault, care au construit la Titu un Centru Tehnologic, se apropie de stadiul de 30% finalizare.

DN 7 se află în reabilitare de aproximtiv 8 luni. FOTO Ionuț Săvoiu
DN 7 se află în reabilitare de aproximtiv 8 luni. FOTO Ionuț Săvoiu

Valoarea totală a lucrărilor șoselei din Dâmbovița este de 258.000.000 de lei (TVA inclus), sumă obținută de CNAIR prin POIM – Fondul European de Dezvoltare Regională. În total, vor fi reabilitați 20 de kilometri de drum, iar lucrările au început în luna mai 2023.

Proiectul de modernizare și lărgire la patru benzi pe DN7 între Bâldana și Titu este deja consacrat. Se lucrează în ritm susținut la această investiție. Stadiul lucrărilor se apropie de 30%. Putem spune că se lucrează destul de repede, dar și termenul de finalizare este foarte scurt, adică până la finalul acestui an. Acesta este termenul contractual, acum, rămâne de văzut dacă antreprenorul reușește să se mobilizeze”, a declarat Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Tronsonul a fost promis de guvernanți francezilor de la Renault Titu pentru a avea acces mai facil la București sau A1.

Este foarte mult dialog interinstituțional și o urmărire îndeaproape a fiecărei etape. Se va lucra și pe intravilanul Lungulețul, acolo unde de fapt era principala suprapunere de proiecte între Programul Operațional Infrastructură Mare derulat de Compania de Apă și programul derulat de Compania Națională de Infrastructură Rutieră. Bineînțeles, lucrările sunt complexe. Probabil ați observat că dinspre Bâldana deja se conturează noul profil. Practic, relocările în Bâldana, de pe DN 7+, mare parte din lucrări sunt deja efectuate și drumul nou prinde contur. Sper ca în această primăvară să vedem un progres semnificativ”, a mai transmis Ionuț Săvoiu.

La Centrul Tehnologic de la Titu lucrează aproximativ 800 de angajați. A fot inaugurat pe 15 septembrie 2010, fiind al doilea centru de încercări al Renault din lume, ca mărime, cu o suprafaţă de 350 de hectare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite