Solişti instrumentişti ai Târgoviştei au marcat o premieră muzicală în Salina Ocnele Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concert de muzică de cameră la Salina Ocnele Mari
Concert de muzică de cameră la Salina Ocnele Mari

Aici a avut loc, pe 3 decembrie, un concert de muzică sacră, susţinut de Trio Gold Music: Felix Goldbach – clarinet, Ioana Peteu – violoncel, Verona Maier – pian. Primii doi solişti enunţaţi sunt parte importantă din lumea muzicală a Târgoviştei.

Cei trei solişti au fost invitaţi de Arhiepiscopia Râmnicului să susţină un concert de muzică de cameră la Salina Ocnele Mari, deschisă publicului pe 5 septembrie 2009. Salina este un obiect turistic important, având în medie pe lună peste 1000 de vizitatori.
Evenimentul din 3 decembrie a fost încă o reuşită. „A fost primul concert de muzică de cameră în salină şi a fost ceva deosebit, datorită acusticii de acolo. Evenimentul, la care au participat atât mai marii judeţului, cât şi publicul larg, a fost un mare succes. Personal, am fost impresionat pentru că au adus copii orfani să asculte muzică clasică şi pentru că au mai venit elevi ai seminarului teologic”, mărturiseşte solist instrumentist clarinet Felix Goldbach.



Lect. univ. dr. Felix Goldbach este cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Valahia Târgovişte. Din anul 2000, de când s-a stabilit la Târgovişte, s-a implicat în viaţa muzicală a municipiului, nu numai ca solist şi profesor, dar şi iniţiator al unor proiecte culturale de anvergură.
Ioana Peteu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare muzicală şi a cursurilor de masterat, clasa maestrului Aurel Niculescu. Ea este angajată a Orchestrei Simfonice „Muntenia” din Târgovişte, şefă partidă violoncel.
Verona Maier este un nume cu rezonanţă în domeniul muzical. A început studiul pianului acum aproape 44 de ani, desăvârşind acest instrument. În prezent este cadru didactic şi doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Cu un CV impresionant, solista a urcat pe scena târgovişteană în anii trecuţi.

Concert la Salina Ocnele Mari
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite