Şefii de la ISJ Dâmboviţa, nemulţumiţi de rezultatele de la Bacalaureat 2016. Ce măsuri vor fi luate pentru anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ISJ se gândeşte chiar la un program bazat pe un studiu combinat între liceele de top şi cele mai slabe, model copiat după judeţul Cluj
Conducerea ISJ se gândeşte chiar la un program bazat pe un studiu combinat între liceele de top şi cele mai slabe, model copiat după judeţul Cluj

Şefii de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa nu digeră prea bine rezultatele slabe obţinute de absolvenţii de anul acesta. Dacă la Evaluarea Naţională rezultatele au fost cât de cât satisfăcătoare, la examenul de Bacalaureat rezultatele ne-au tras spre coada clasamentului naţional.

Rezultate Evaluare Naţională 2016

”După Evaluarea Naţională noi ne-am declarat mulţumiţi, chiar dacă veţi vedea creşterea în procente faţă de anul trecut nu a fost mare, dar în condiţiile unei scăderi la nivel naţional de 5%, creşterea noastă este foarte importantă. Şi mai ales este vorba de creşterea în clasamentul naţional. Până la urmă mai puţin importante sunt procentele decât situarea la nivel naţional. Faţă de anul trecut la Evaluarea Naţională am urcat în clasament cu 12 poziţii. Dacă anul trecut eram la coada clasamentului, undeva pe locul 39, anul acesta am fost pe 27, cu 71,33% procentul notelor peste 5”, a declarat inspectorul general, Sorin Ion.

La nivelul judeţului s-au prezentat un număr de 4078 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a, dintre care 2911 elevi au obţinut note peste 5, adică un procent de 71,38%. 

În fruntea clasamentului s-au aflat şcolile de top din Târgovişte, iar codaşii clasamentului, unde procentul de promovabilitate a fost 0, sunt şcolile din Potlogi - Româneşti, Pătroaia Vale şi Fântânele. 

De asemenea, s-au obţinut trei medii de 10 la nivelul întregului judeţ.

isjdb

Rezultate Bacalaureat 2016

La examenul de Bacaluareat 2016 s-au înscris 3504 elevi absolvenţi de clasa a XII- a, dintre care 3.238 s-au prezentat pentru susţinerea examenelor, iar trei elevi au fost eliminaţi. Procentul promovabilităţii în această sesiune a anului 2016 este de 58,12%, mai mic cu 3% faţă de cea din 2015, judeţul Dâmboviţa obţinând locul 36 la nivel naţional. După ce s-au corectat lucrările în urma contestaţiilor încă 50 de elevi au luat note de trecere.

La nivelul judeţului locul I îl ocupă Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, unde un procent de 97,40% dintre elevi au trecut cu brio probele examenelor de Bacalaureat.

”De data aceasta suntem nemulţumiţi. Mi-am exprimat nemulţumirea şi nu fac acum analize de genul cine e vinovat. Avem un an de zile la dispoziţie să găsim şi să luam măsuri. E clar ce facem, în primul rând ne axăm pe monitorizarea disciplinei cele mai deficitare, şi anume matematica. Acesta va fi principalul nostru obiectiv, se pare că acolo lucrurile sunt grele. Trebuie să găsim soluţii”, a precizat inspectorul general, Sorin Ion.

isjdb

Conducerea ISJ se gândeşte chiar la un program bazat pe un studiu combinat între liceele de top şi cele mai slabe, model copiat după judeţul Cluj, acolo unde atât la Evaluare cât şi la Bacalaureat, procentul de promovabilitate a fost de peste 80%.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite