Secţia de pediatrie a spitalului de stat din Pucioasa a fost redeschisă după 4 ani cu o investiţie privată. Ce firmă a donat banii necesari

0
0

Spitalul din Pucioasa, unitate care deserveşte 60.000 de pacienţi din zona de nord a judeţului Dâmboviţa, va avea, după 4 ani, o secţie de Pediatrie. Redeschiderea secţiei a fost posibilă datorită unei investiţii private.

Investiţia privată a fost realizată de HeidelbergCement România, care deţine fabrica de ciment de la Fieni. Societatea a oferit peste 240.000 de lei în Spitalul Orăşenesc Pucioasa, în vederea redeschiderii secţiei de pediatrie. 

Aceasta nu mai este funcţională încă din anul 2015, cei doi medici specialişti, precum şi asistenţii medicali de specialitate fiind, momentan, detaşaţi pe alte secţii.

Spitalul Orăşenesc Pucioasa deserveşte o populaţie de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât şi din Fieni şi din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceştia sunt copii. În prezent, cei mici şi părinţii lor sunt nevoiţi să se prezinte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, timpul de aşteptare, precum şi distanţa faţă de casă fiind un impediment major în rezolvarea completă şi corectă a problemelor medicale.

„Redeschiderea secţiei de pediatrie înseamnă pentru comunitatea noastră acces facil pentru fiecare copil la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Până în anul 2015, când am fost nevoiţi să închidem secţia, cele 25 de paturi existente erau în permanenţă neîncăpătoare, ajungându-se la peste 1.200 de internări pe an, dintre care 85% urgenţe medicale. Cu toţii suntem, aşadar, extrem de fericiţi că vom putea, în curând, ajuta părinţii şi copiii acestora să aibă parte de cele mai bune îngrijiri, cât mai aproape de casă”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.

În acest moment, în cadrul unităţii funcţionează 13 secţii şi compartimente, dintre care trei cu profil chirurgical, ambulatoriu integrat spitalului, laborator de analize medicale, laborator de imagistică şi explorări funcţionale, compartiment de primire urgenţe, compartiment de anestezie şi terapie intensivă, precum şi farmacie, cantină şi spălătorie proprie.

„Spitalul nostru este acreditat ANMCS cu nivelul cel mai înalt, iar anul 2020 este un an în care vom avea nevoie de susţinere şi fonduri semnificative, pentru a putea ajunge să avem oferte cât mai diversificate de servicii medicale, astfel încât să răspundem nevoilor populaţiei din zonă. Sprijinul primit din partea HeidelbergCement România este un prim pas pentru îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru noi, redeschiderea secţiei de pediatrie, ceea ce ne va permite să oferim familiilor din apropiere cel mai bun tratament, prompt şi cât mai simplu din punct de vedere logistic”, a explicat Adriana Ancuţa, manager al Spitalului Orăşenesc Pucioasa.

Întreaga sumă va fi investită în amenajarea Compartimentului de Pediatrie conform cerinţelor igienico-sanitare prevăzute de lege, pentru a fi posibilă reluarea activităţii.

Îmbunătăţirea accesului la servicii de asistenţă medicală de calitate este esenţială pentru funcţionarea adecvată a unei societăţi durabile, de aceea HeidelbergCement România, în calitate de Partener Platinum la Ambasada Sustenabilităţii din România, împreună cu alte companii şi organizaţii non-guvernamentale, îşi propune să atingă, până în 2030, ţintele formulate de Organizaţia Naţiunilor Unite pe acest domeniu.

„Ne bucurăm foarte mult că suntem parte din acest proiect prin care contribuim concret la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor din comunităţile în care şi noi activăm. Prin acest demers susţinem, promovăm şi implementăm OBIECTIVUL 3: SĂNĂTATE ŞI BUNĂSTARE, parte dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a completat Florian Aldea, Director General al HeidelbergCement România.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite