SE FACE LUMINĂ!? Direcţia Naţională Anticorupţie investighează posibile fraude la Spitalul Judeţean din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu cinci luni
Lucrările la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu cinci luni

Lucrările de la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de 5 luni din cauza unor lucrări neprevăzute a coror valoare este de ordinul milioanelor de lei noi. Mai mult, se pare că licitaţiile pentru acordarea lucrărilor au fost acordate ilegal „anumitor firme”. DNA-ul a intrat pe fir şi efectuează acum cercetări în mai multe dosare penale.

„Au fost în lucru mai multe dosare penale vizând neregulile constatate la Spitalul Judeţean care au fost înaintate la DNA spre soluţionare. Totodată, la Serviciul de Investigare a fraudelor din cadrul IPJ Dîmboviţa se află în lucru dou dosare penale în care se efectuează cercetări în legătură cu modul în care s-a realizat reabilitarea acesti unităţi medicale. Cerctările sunt sub supravegherea procurorilor pentru fiecare caz în parte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisarul Florina Udroiu.

Valoarea totată a proiectului de reabilitare a spitalului se ridică la 83 de milioane de lei, fonduri europene, din care Guvernul României a contribuit cu 13%, iar Consiliul Judeţean cu 2%. Până acum au fost reabilitate complet Policlina, Secţia Ortopedie, Cardiologia şi sălile de operaţii.

„Există în continuare lucrări, în special plăci acrilice aplicate pe holurile din corpul C, care nu au fost remediate corespunzător, lucrări pe care CJD nu le va accepta la plată până când acestea nu vor corespunde din punct de vedere calitativ. CJD, în urmă cu aproape o săptămână, a notificat constructorul, pentru că lucrările sunt întârziate faţă de grafic cu aproximativ 5 luni. Graficul de lucrări nu a fost reactualizat din luna mai 2012. Există riscul depăşirii termenului contractual de execuţie a lucrărilor cu consecinţă directă depăşirea perioadei de implementare din cadrul Contractului de finanţare. Conform art. 14, alin. 3 din Contractul de finanţare, ADR Sud-Muntenia poate propune suspendarea executării sau rezilierea acestuia în cazul în care constată că beneficiarul nu implementează măsurile dispuse. În situaţia în care se vor constata întârzieri nejustificate în executarea contractului din vina executantului SC VAMED, vom aplica dispoziţiile articolului 1521-1526 Cod Civil şi vom cere obligarea constructorului la plata de despăgubiri pentru neîndeplinirea culpabilă a obligaţiilor asumate prin contract. Suntem pregătiţi să aplicăm şi sancţiuni pentru întârzieri nejustificate în executarea contractului. Sunt îngrijorat de colaborarea cu VAMED şi din perspectiva modului în care s-a derulat contractul până acum şi din perspectiva modului prin care a înţeles să vină şi să efectueze remedierile pe care noi le-am solicitat, dar şi din perspectiva faptului că nu au fost în stare să ne prezinte un grafic de execuţie a lucrărilor, actualizat”, a declarat preşedintele Cj Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite