Şantier în centrul oraşului. Se reabilitează Piaţa "Mihai Viteazul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 11 iulie, au debutat lucrările de reabilitare şi modernizare a pieţei "Mihai Viteazul", primul proiect de anvergură care vizează zona centrală a municipiului Târgovişte, pe o suprafaţă de aproximativ 8080 mp.

Lucrările preconizate presupun amenajarea spaţiului public urban al pieţei prin crearea unui ansamblu unitar, adecvat unei zone pietonale, cu locuri pentru odihnă, socializare şi spaţii de tip piaţetă - modernizarea sistemului de alei şi placarea acestora cu plăci din granit, amplasarea unor pergole de lemn, montarea de mobilier urban, refacerea şi extinderea sistemului de iluminat, restaurarea elementelor decorative etc. 

"După finalizarea acestui proiect, în funcţie de finanţările pe care urmează să le accesăm şi de disponibilităţile bugetare proprii, vor fi realizate lucrări de modernizare a parcului din vecinătatea Catedralei Mitropolitane şi a Pieţei Tricolorului", a spus primarul Cristian Stan. 

image

Lucrări de 1,7 milioane de lei

Constructorul are la dispoziţie 10 luni pentru realizarea tuturor lucrărilor de modernizare, care au o valoare de aproape 1,7 milioane lei şi constau în modernizarea aleilor, amplasarea de pergole din lemn, rastele pentru biciclete, montare de cişmele, bănci, jardiniere, refacerea iluminatului public, realizarea de instalaţii sanitare şi electrice.

"Valoarea licitaţiei este de 1.690.538,4 lei, sursa de finanţare este bugetul local. Începem prima etapă de modernizare a centrului municipiului Târgovişte. Piaţa «Mihai Viteazu» - bugetul local, Parcul Mitropoliei, Piaţa Tricolorului - fonduri europene. Practic Piaţa «Mihai Viteazu» va fi complet modernizată, vom avea un spaţiu urban primitor. Este prima etapă de modernizare din temelii a zonei centrale a municipiului Târgovi şte, o zonă care de ceva timp a ieşit din vizorul administraţiei publice locale şi consider că a fost nedrept pentru municipiul Târgovi şte şi pentru locuitorii săi”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite