Sabina Stoica este fermecată de dansul sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are ritmul în sânge şi îi place să danseze ori de câte ori are ocazia

Sabina Stoica este fermecată de paşii de dans dar şi de ţinutele pe care le trebuie să le adopte în cadrul competiţiilor. A început să danseze din curiozitate, după ce a văzut un fluturaş care făcea reclamă la o şcoală de dansuri. „La noi la şcoală s-au adus fluturaşi cu o reprezentaţie de la un dans sportiv. M-am înscris imediat. Am zis să încerc să văd şi eu cum este ca să nu am regrete mai târziu. Când am intrat pentru prima dată în sala de dansuri am fost fermecată de toate rochiile şi frumuseţea dansului şi mi-am spus că vreau neapărat să fac asta cât timp o să trăiesc”, spune eleva şcolii  Ioan Alexandru Brătescu Voineşti din Târgovişte

La început a fost mai greu dar vorba aceea, „pofta vine mâncând”. „Bineînţeles, prima dată a fost foarte greu dar a fost şi foarte plăcut. Îmi plăcea dansul de mică şi îmi doream de mai de mult să fac asta. Mie îmi plac dansurile latino, pentru că sunt mai energice aşa ca mine. Cu toate acestea, mie îmi place şi standardul. Îmi plac mai toate dansurile”, adaugă Sabina.

Îi place să se distreze şi în discoteci

Sabina iese puţin din tiparul dansatorului clasic de latino care, de obicei, nu se simte bine în mediu în care decibelii sunt la putere. Ea însă dansează cu plăcere şi în cluburi sau discoteci. „Chiar dacă fac dansuri sportive, mie îmi place să dansez şi în cluburi sau discoteci. Cui nu îi place? Cred că tuturor tinerilor le place să danseze în discoteci şi în cluburi. Sunt două genuri de dans diferite dar dacă ai ritmul în sânge, nu îţi este greu”, ne explică aceasta.

Părinţii o susţin necontenit

Ca orice copil, Sabina se bucură din plin de aprecierea şi ajutorul părinţilor, fără de care, recunoaşte că nu s-ar descurca. Cu toate acestea, spune că şi-a ales singură drumul pe care îl urmează acum. „Părinţii mei nu au avut niciun cuvânt de spus în ceea ce fac eu. Nu m-au îndemnat ei să fac un lucru, ci a pornit de la mine. Ei nu mă pot obliga. În schimb m-au susţinut foarte mult pentru că fără sprijinul lor ar fi fost mai greu. E nevoie de bani pentru echipamante, înscrieri în concursuri şi multe altele”, spune Sabina.

Echipă ce campioni

Sabina face pereche formidabilă cu Andrei Nistor, un alt elev talentat la dans sportiv, despre care am mai scris în “Adevărul de Seară”. Împreună, la competiţia Cupa Mioveni au făcut senzaţie. Cei doi au participat la catergoria de vârstă 14 - 15 ani, la clasa “D” (a treia ca performanţă în dansul sportiv) şi au luat locul I din şase perechi. “S-a dansat pe două secţiuni, latino şi standard. Eu am mai dansat şi cu alţi băieţi, dar cu Andrei Nistor dansez din luna septembrie a anului trecut. Ne simţim bine împreună şi suntem apreciaţi pentru ceea ce facem, atât de profesori şi părinţi cât şi de colegii noştri de clasă”, mai spune eleva.

Contrar aşteptărilor pe care oricine le-ar fi avut de la ea, Sabina spune că vrea să scape ţara de răufăcători. Şi cum ar putea să facă asta decât dacă ar îmbrăca uniforma de poliţistă!? „Vreau să mă fac poliţistă chiar dacă nu are nicio legătură cu dansul. Vreau să apăr lumea de răufăcători şi cred că dacă m-aş face poliţistă aş avea şanse”, conchide aceasta.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este programul tău de antrenament?


Programul de antrenament se reduce la 2 zile pe săptămână. Avem antrenament lunea şi joia. În perioada concursurilor exersez foarte mult, dar şi în weekend pentru că am mai mult timp liber la dispoziţie. Ne antrenăm în funcţie de cât de greu este concursul.

Mai este iubit dansul în rândul tinerilor?

Eu cred că este. Cine nu iubeşte dansul?! Cred că toată lumea care se duce la petreceri şi la distracţii vrea să se simtă bine şi să danseze. Este în firea omului cheful de distracţie.

Ce-i place?
„Îmi place dansul în primul rând. Îmi plac limbile străine, în special limba engleză, îmi place limba română, îmi place istoria şi îmi place să mă gândesc la faptul că într-o zi o să dau la Academia de Poliţie”.

Ce nu-i place?
„Nu-mi place absolut deloc matematica. Nu prea mă împac eu cu cifrele acelea multe. Sper să nu se supere pe mine profesorii de matematică, dar asta e. Chiar nu îmi place şi nu am ce să fac”.

Profil:
Nume: Sabina Stoica
Născută la 1 august 1996
Localitatea: Târgovişte
Studii: elevă în clasa a VII-a la Şcoala Ioan Alexandru Brătescu Voineşti din Târgovişte
Familie: singură al părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite