Runcu Stone 2015 - observaţii astronomice sub clar de lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Astronomică Română de Meteori invită pe cei interesaţi de cer şi natură să descopere misterele cerului nopţii în cadrul Taberei de vară pentru copii şi tineret de iniţiere în astronomie şi fotografie Runcu Stone 2015.

Cerul nopţii fascinează omenirea de mii de ani. Deşi astronomia este cea mai veche ştiinţă de pe Pământ, iar cunoştinţele astronomice sunt folosite de fiecare dintre noi zi de zi, cunoaştem prea puţin din misterele Universului.

În cadrul taberei de vară vom învăţa împreună să privim stelele, vom descoperi constelaţiile şi vom afla legenda fiecăreia, vom învăţa să aflăm punctele cardinale şi orientarea pe boltă şi în teren, atât pe timp de ziuă cât şi pe timp de noapte, vom putea privi prin telescop Soarele, craterele de pe Lună, planetele Venus, Jupiter şi Saturn, galaxiile, roiurile de stele şi nebuloasele şi vom face primii paşi în fotografia de peisaj şi astrofotografie.

De asemenea, beneficiind de un cadru natural deosebit de frumos, la poalele Masivului Leaota, vom învăţa care sunt plantele medicinale şi speciile de arbori şi cum se poate face o fotografie reuşită a peisajului natural.

În cadrul taberei vom avea acces la un material didactic şi educativ de specialitate: harta cerului, planisfera, atlase stelare, albume de fotografie şi astrofotografie, bibliotecă de carte astronomică, expoziţie de astrofotografie. În program vor fi şi drumeţii în zonă şi foc de tabără.

Cursurile, atelierele de lucru şi sesiunile de observaţii vor fi susţinute de Valentin Grigore, preşedinte al Societăţii Astronomice Române de Meteori, lector, formator şi lucrător de tineret, având o experienţă de 32 de ani în astronomiei, educaţia prin astronomie pentru tineret şi astrofotografie.

Informaţii despre organizarea taberei

Perioada de desfăşurare: luni, 6 iulie – duminică, 12 iulie

Locul de desfăşurare: pensiunea Runcu Stone, localitatea Runcu, judeţul Dâmboviţa

Locuri disponibile: 20

Informaţii complete şi formularul de înscrierea se găsesc pe pagina de internet a taberei la adresa: www.sarm.ro/astronomie2015 

Informaţii/contact:

Valentin Grigore

tel. 0722 829034

e-mail: sarm.ro@gmail.com

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite