Rezultat bun pentru Ady Şotingeanu. Pilotul târgoviştean a obţinut locul 3 la trofeul Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ady Şotingeanu face parte din echipa ESR, Edu Stan Rally, campion naţional la raliu şi coasta FOTO Sorin Popescu
Ady Şotingeanu face parte din echipa ESR, Edu Stan Rally, campion naţional la raliu şi coasta FOTO Sorin Popescu

În weekendul trecut, la Râşnov a avut loc prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coasta – Dunlop 2016, etapă primită cu multă bucurie de cei peste 85 de piloţi veniţi la start, după aproape 6 luni de pauză competiţională.

Pilotul târgoviştean s-a prezentat la start cu al sau Subaru Impreza Gc8, cu o grafică nouă, care a atras privirile şi admiraţia spectatorilor aflaţi pe traseu, fiind declarată neoficial, una dintre cele mai frumoase maşini prezente la start. Designul a fost gândit de specialiştii Artinmo Italia iar dintre parteneri se regăsesc DeNova Impex Târgovişte. 

Principala problemă a piloţilor a fost reprezentată de vreme, deosebit de schimbătoare, existând chiar porţiuni uscate în zona startului iar spre final asfalt ud şi ploaie torenţială. În acest gen de situaţie, cea mai importantă este strategia piloţilor de a alege cauciucurile optime pentru condiţiile meteorologice. 

Din păcate pentru cei prezenţi la start, pe lângă vremea capricioasă au existat şi accidente, unele chiar cu consecinţe grave, Costi Stratnic, cu al sau BMW 135d intrând frontal în maşină comisarilor de traseu aflaţi la finish. Pe lângă accidente au mai existat şi abandonuri tehnice, mulţi piloţi pierzând ulei pe traseu, pe zonele importante ale acestuia, unde se prind viteze ameţitoare de peste 200km/h. 

Ady Sotingeanu, a alternat cauciucurile de ploaie cu cauciucurile tip slick super soft, fapt care l-a situate în top 10 la general în manşele de antrenamente. 

sotingeanu ady

În manşă 1 de concurs, a scos un timp de 2:22:587, foarte bun ţinând cont de asfaltul ud şi extrem de alunecos pe porţiunile unde se află ulei, timp care îi asigura un loc 3 mulţumitor. Din păcate pentru cei prezenţi pe traseu, care au îndurat vremea ploioasă şi rece, dar şi pentru piloţii care doreau să forţeze timpi mai buni în manşă 2 de concurs, urcarea a fost anulată, rezultatele rămânând cele din manşă 1. 

„Un podium muncit în poate cea mai dificilă etapă de coasta din carieră mea de până acum. Un traseu greu şi tehnic care alternează zone de viteză foarte mare cu zone virajate şi ace de par, ploaie, frig şi ulei mult pe traseu, au fost ingredientele acestei curse de la Râşnov. După 6 luni de pauză, ziua de sâmbătă a fost foarte dificilă pentru că nu reuşeam să găsesc un ritm bun, nu găseam punctele de frânare optime, parcă nu se mai lega nimic aşa cum trebuia. Cu toate acestea, am reuşit acest loc 3 la grupa A pe care-l consider foarte bun în acest început de an! Felicitări tuturor participanţilor de la Trofeul Râşnov şi să ne vedem cu bine la următoarea etapă de la Păltiniş”, a scris pilotul pe pagina sa de Facebook. 

Ady Şotingeanu face parte din echipa ESR, Edu Stan Rally, campion naţional la raliu şi coasta, care la rândul sau a participat la Trofeul Râşnov, câştigând clasa H, terminând pe locul 2 în clasamentul general. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite