Reacţia şefilor spitalului din Târgovişte după moartea unui bebeluş de o lună: „Nu s-a găsit nimic în neregulă, decât că era un pacient grav“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia pentru copii născuţi prematur de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte
Secţia pentru copii născuţi prematur de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

O anchetă este în desfăşurare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, acolo unde un bebeluş în vârstă de o lună a murit în cursul zilei de 9 ianuarie. Părinţii îi acuză de medici de malpraxis.

Părinţii unui copil din localitatea dâmboviţeană Pucioasa aduc acuzaţii grave medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Aceştia spun că bebeluşul lor, de doar o lună, a murit în spital din cauza neglijenţei medicilor, care i-ar fi administrat o perfuzie greşită. În plus, părinţii susţin că cel mic a fost lăsat nesupravegheat o oră, timp în care starea lui de sănătate s-a agravat. 

Decesul bebeluşului survenit în compartimentul ATI al Secţiei nou-născuţi.

„În prezent, la Târgovişte sunt trataţi copii extrem de grav, născuţi atât la noi, dar şi din judeţele vecine. Acest caz, pentru mine, este cea mai urâtă patologie posibilă. Este un prematur cu restricţie de creştere. La 35 de săptămâni, aproape de termen, copilul a cântărit 1,1 kilograme, în condiţiile în care ar fi trebuit să aibă 3 kilograme. Este coşmarul neonatologului, pentru că sunt complicaţii şi atunci, pe moment, dar şi în timp. Este un copil care putea să moară şi după externare, dar şi în primii ani de viaţă din cauza organelor care nu s-au dezvoltat intrauterin”, a precizat dr. Roxana Aldea, şefa Secţiei de Neonatologie din Spitalul Judeţean Târgovişte, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 10 ianuarie.

MATERNITATETGV

Conducerea spitalului din Târgovişte susţine că în sectorul Prematur din Maternitatea Târgovişte, unde se afla copilul, este o asistentă la 7 copii, conform normativului. 

„Din primele investigaţii - comisie de disciplină, comisie de etică - nu s-a găsit nimic în neregulă, decât că era un pacient grav, instabil, monitorizat non stop de către aparate. Deci era într-un incubator, nu într-un păţut, monitorizat”, a adaugat Aldea.

CITEŞTE ŞI:

Un bebeluş de o lună a murit la spitalul din Târgovişte. Părinţii au sesizat Poliţia: „A fost lăsat nesupravegheat, i-au pus o perfuzie greşită“

Deşi părea că ar avea o evoluţie favorabilă, luând în greutate, bebeluşul a murit. Părinţii acuză cadrele medicale că acest lucru. 

CONDUCERESPITALTGV

FOTO: Conducerea managerială a Spitalului

„Mortalitatea în astfel e cazuri, cu restricţie de creştere, sub 1.500 de grame, este de 70%. Deci nu vorbim despre un copil care în alte părţi ar fi trăit. Cred că şi în alte părţi ar fi fost la fel. Încă o dată, noi nu vrem să ne apărăm noi, corpul medical, chiar regretăm un astfel de eveniment”, adaugă dr. Roxana Aldea.

Maternitatea de la Târgovişte este una de grad 3, adică cel mai ridicat din ţară, iar secţia este dotată cu incubatoare performante. Mămicile internate acolo spun că sunt tratate corespunzător.

MATERNITATETGV

„Era destul de ok copilul, destul de bine, începuse să mânânce. Nu ştiu ce să se fi întâmplat aşa brusc”, spune o mămică internată la Spitalul din Târgovişte.

Cauza exactă a morţii copilului va fi stabilită abia după efectuarea necropsiei. Părinţii sunt decişi să facă plângere la colegiul medicilor, dar şi la Poliţie, dacă se va dovedi că este vorba de o culpă medicală.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite