Proteste la Penitenciarele Mărgineni şi Găeşti

0
0

Sindicaliştii din Penitenciare anunţă noi proteste. Astăzi vor protesta sindicaliştii de la Penitenciarul Mărgineni, iar pe 13 octombrie, cei de la Penitenciarul Găeşt.

Angajaţii Penitenciarului Mărgineni vor protesta astăzi, 5 octombrie, începând cu ora 9.00 în faţa Clubului unităţii, pentru faptul că se simt discriminaţi din punct de vedere salarial şi pentru condiţii mai bune de lucru. 

Potrivit preşedintelui Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciarul Mărgineni, Sorin Pătraşcu, acţiunea sindicală se încadrează în legislaţie, este susţinută de cele două sindicate, respectiv SNLP Mărgineni şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi, mai mult este pe deplin justificată, în sensul că „problema existentă este de natură salarială”. 

Declanşate pe 26 septembrie, acţiunile sindicale extinse la nivel naţional vor continua pe termen nelimitat până când revendicările salariaţilor vor fi soluţionate.

Angajaţii din sistem sunt nemulţumiţi de sutele de ore suplimentare efectuate şi neplătite, lucrătorii din penitenciarele din toată ţara au declanşat proteste locale încă de luna trecută. 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că, din lipsă de personal în sistem, sunt nevoiţi să lucreze suplimentar, iar orele prestate nu le sunt plătite. 

De asemenea, sindicatele solicită Ministerului Justiţiei aplicarea unitară a Ordonanţei nr. 20/2016, mai ales că actul normativ include şi categoria lucrătorilor din penitenciare alături de ceilalţi angajaţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite