Probleme grave descoperite de Poliţia Locală în ograda Supercom: gunoi lângă geamurile apartamentelor sau platforme neîngrădite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma acestor acţiuni, au fost aplicate, în total, 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei
În urma acestor acţiuni, au fost aplicate, în total, 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei

SC Supercom SA, operatorul care se ocupă de colectarea gunoiului în judeţul Dâmboviţa are mari probleme în ceea ce priveşte sistemul de colectare a deşeurilor, dar şi depozitarea aceastora.

Asta a constatat Poliţia Locală Târgovişte în urma unui amplu control care a vizat zonele unde se depozitează resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere, dar  europlatformele destinate colectării gunoiului, ce se găsesc sub directa administrare a S.C. Supercom S.A.

"În urma controalelor s-a constatat că pe raza municipiului Târgovişte, există un număr total de 530 de eurocontainere şi 173 de platforme ecologice dintre care: 20 fără gard şi poartă, 64 fără porţi, 2 cu porţile înfundate, 4 fără gard, 6 fără eurocontainere, 2 cu împrejmuiri incomplete şi 75 complete. De altfel, la cele mai multe dintre eurocontainerele din Târgovişte lipsesc capacele. În Microraionul VI, în unele locaţii, sunt amplasate eurocontainere fără a se respecta distanţa minimă de 10 m faţă de ferestrele locuinţelor, iar în Microraioanele XI şi XII, eurocontainerele din interiorul platformelor sunt în număr foarte mic (1-2 eurocontainere într-o platformă ce deserveşte mai multe imobile", se arată în comunicatul Poliţiei Locale Târgovişte. 

De asemenea, poliţiştii locali au monitorizat, potrivit competenţelor, zonele limitrofe municipiului în care se depozitează frecvent deşeuri şi au solicitat proprietarilor/paznicilor societăţilor aflate în zonele de depozitare să apeleze dispeceratul Poliţiei Locale, în cazul în care surprind autoutilitare care descarcă deşeuri de orice fel, pentru a se interveni cu promptitudine. 

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate, în total, 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei. Poliţiştii locali vor efectua, zilnic, monitorizarea acestor zone pentru a-i depista pe cei care nu se conformează prevederilor legale. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite