Colectarea selectivă a deşeurilor în Dâmboviţa, proiect de 350 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa
Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa

Colectarea selectivă a deşeurilor intră într-o nouă etapă, în judeţul Dâmboviţa. Un amplu proiect, în valoare de 350 de milioane de euro, va demara de la 1 martie 2022.

Contractul de colectare a deşeurilor din judeţul Dâmboviţa este încheiat cu societate Supercom pentru o perioadă de opt ani. 

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban şi rural şi zonele de blocuri să fie dotate cu recipiente pe culori: galben, pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal, şi albastru, pentru deşeurile de hârtie şi carton. 

CJ Dâmboviţa anunţă că sticla se va precolecta în recipienţi de tip clopot. În eurocontainerele negre se vor depozita deşeurile menajere.

În weekendul ce tocmai a trecut au fost prezentate utilajele operatorului de salubritate şi modul în care se va face colectarea selectivă. 

Vorbim de o flotă de 120 de maşini şi autospeciale destinate îndeplinirii obligaţiilor asumate, colectării şi transportului separat al deşeurilor începând cu 1 martie 2022. 

colectare selectiva Db
colectare selectiva

Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa 

De asemenea, operatorul va distribui gratuit 156.277 de pubele destinate colectării deşeurilor, 5.241 containere, recipienţi metalici, saci rezidenţi şi clopote pentru colectarea sticlei şi va fi realizată şi o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor, din fonduri europene.

Separat de acest proiect, CJ Dâmboviţa lucrează la un altul, cu o valoare de 82 de milioane de euro, prin care vor fi accesate fonduri europene nerambursabile pentru realizarea infrastructurii necesare unui sistem de management integrat al deşeurilor, la Şotânga. 

Proiectul presupune o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor, un centru prin aport voluntar pentru gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări, a deşeurilor verzi şi a celor voluminoase.

colectare selectiva Db
colectare selectiva
colectare selectiva


Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa

Vă recomandăm să mai citiţi:

Supercom a câştigat o licitaţie de sute de milioane pentru gestionarea deşeurilor în Dâmboviţa

Colectarea selectivă a deşeurilor va începe în 2022, în Dâmboviţa. Cum va fi organizat serviciul de salubritate

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite