Primăria Târgovişte caută investitori pentru fostul spital de la Mănăstirea Dealu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte cauta investitori pentru un parteneriat public privat de punere în valoare a clădirilor fostului spital de la Mănăstirea Dealu, după ce o fundaţie care intenţiona să realizeze aici un centru social nu a demarat acest proiect. În consecinţă, contractul intre fundatie şi primărie a fost reziliat.

Cladirile fostului Spital municipal de la Manastirea Dealu sunt in continuare pustii. Spitalul a fost desfiintat in urma cu cativa ani, cladirile fiind in stare avansata de degradare, intrucat costurile de administrare sunt foarte mari, motiv pentru care acestea sunt lasate in paragina.

Fundatia SO.SI.SE.SA a cerut, in urma cu un an si jumatate, darea in folosinta gratuita pe o perioada de 49 de ani a imobilului, iar Consiliul Local Tagoviste a aprobat acest lucru in iulie 2010. Conditia era ca, in termen de un an, fundatia sa prezinte un proiect, cu finantarea aferenta.

„La 90 de kilometri de Bucuresti, la marginea orasului Targoviste, am preluat 12 hectare de teren pe care sunt construite doua cladiri care insumeaza 48.000 de metri patrati suprafata construita. Aceste cladiri au fost un spital, aflat acum in paragina. Intentionam sa construim aici cel mai mare centru de servicii sociale din estul Europei“, se arata pe site-ul fundatiei SO.SI.SE.SA, la capitolul proiecte.
Administratia targovisteana sustine ca acel contract s-a reziliat de drept.

„Nu au venit sa semneze contractul. De atunci am facut precizarea, a fost conditia pe care eu am pus-o si am spus asa: daca intr-un an de zile nu se vine cu proiectul si in doi ani de zile nu se vine cu finantarea, contractul se reziliaza de drept, tocmai de a nu exista niciun fel de problema privind intentia primariei de a face lucruri bune si a aduce investitii serioase in Targoviste. A trecut mai bine de un an, prin urmare contractul este reziliat de drept. Asteptam si suntem deschisi oricarui investitor care este serios“, a declarat pentru AGERPRES, primarul Targovistei, Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite