Primăria Târgovişte a înfiinţat un birou de asistenţă a contribuabililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul acesta, contribuabilii vor plăti impozit în funcţie de destinaţia clădirii. Astfel, cetăţenii vor plăti impozite mai mari pe clădirile nerezidenţiale, adică cele în care se desfăşoară şi o activitate economică.

Pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social. 

Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidenţiate în declaraţia de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe ţară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie - iunie 2015 şi 1.050 lei pentru iulie - decembrie 2015).

Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere şi declaraţie de venituri se găsesc la Primăria Târgovişte – Taxe şi Impozite.

Pentru cei care au nelămuriri, Primăria Târgovişte a deschis un birou de asistenţă a contribuabililor, unde aceştia pot afla cum sa îşi calculeze datoriile către stat. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite