Primăria Târgovişte a demarat procedura de expropriere a Casei Sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sidicatetgv

Clădirea Casei Sindicatelor, o clădire emblemă din Târgovişte, urmează să intre în administrarea Primăriei Târgovişte. Autorităţile publice locale sunt dispuse să ofere pe acest imobil 10 - 15 milioane de lei celor care vor face dovada, cu acte, că sunt adevăraţii proprietari.

Anul trecut, Consiliul Local Municipal Târgovişte a votat în unanimitate proiectul de hotărâre care declanşează  procedurile prevăzute de Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a imobilului Casa de Cultură  a Sindicatelor.În acest moment se lucrează la documentaţia tehnico economică. 

Casa Sindicatelor se deteriorează pe zi ce trece, acesta fiind şi motivul pentru care Primăria Târgovişte a luat această decizie. 

Imagine indisponibilă

„În momentul în care va fi gata documentaţia tehnico economică, în acelaşi timp cu aprobarea indicatorilor se va produce şi exproprierea, urmând ca cei care vor dovedi că sunt proprietari, noi nu avem această obligaţie, să ridice banii din contul unde aceştia vor fi viraţi”, a anunţat primarul Daniel Cristian Stan.

În acest moment, în Casa de Cultură funcţionează un magazin de vânzare de mobilă, dar şi un xerox şi diferite birouri. 

Sala de spectacole arată deplorabil şi nu a mai fost reabilitată de mulţi ani. De altfel, Festivalul Crizantema de Aur nu a fost organizat acolo pentru că nu îndeplinea condiţiile minime pentru un astfel de spectacol.

sidicatetgv

„În momentul în care va fi gata documentaţia tehnico economică, în acelaşi timp cu aprobarea indicatorilor se va produce şi exproprierea, urmând ca cei care vor dovedi că sunt proprietari, noi nu avem această obligaţie, să ridice banii din contul unde aceştia vor fi viraţi. Cred că este un moment important pentru oraşul nostru la nivel de instituţii, de clădiri emblematice, pentru că această Casă a Sindicatelor risca să se dărâme, să se deterioreze şi mă bucur că am avut şi inspiraţia şi curajul de a lua o asemenea decizie care cred că este unicat în România. Cred că această clădire merită undeva la 10 - 15 milioane de lei, o finanţare chiar şi rambursabilă în contextul unui grad de îndatorare de aproximativ 3% pe care municipiul Târgovişte îl are în momentul de faţă”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, în cadrul primei conferinţe de presă.

sidicatetgv
sidicatetgv
sidicatetgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite