Preşedintele CJD, întâlnire cu managerii de la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit astăzi cu conducerea spitalului şi şefii de secţie, pentru a fi analizate situaţia economico – financiară a spitalului, decontările în raport cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa (CJAS), recuperare medicală, investigaţii paraclinice şi spitalizarea continuă.

În acest moment, decontările serviciilor medicale sunt mai mari cu 2 milioane lei pe lună ca urmare a demersurilor întreprinse pentru îmbunătăţirea finanţării spitalului.Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a arătat că unele coordonate ale activităţii nu sunt corecte şi că lucrurile nu pot continua în acest fel, că resursele financiare trebuie gestionate corespunzător, făcând cunoscute şi consecinţele invalidării serviciilor medicale prin raportare la prevederile legale în vigoare. 

”Dincolo de a fi medici, sunteţi manageri cu drepturi şi obligaţii, iar una dintre obligaţii este cheltuirea judicioasă a banilor. Pentru binele acestui spital respectaţi întocmai procedura. Trebuie să ne ţinem de acest subiect până îl clarificăm”, a spus Ţuţuianu.

image

De asemenea, a fost analizat stadiul procedurilor de achiziţie publică pentru proiectele de investiţii: ”Reparaţii capitale Sanatoriul TBC Moroeni”, Reparaţii capitale Dispensar TBC – SJUT”, ”Dotare aparatură medicală” şi ”Execuţie şi punere în funcţiune staţie oxigen”; în privinţa acestor achiziţii, preşedintele CJD a solicitat luarea de măsuri pentru finalizarea lor într-un timp cât mai scurt.

În luna martie, Ministerul Sănătăţii a finanţat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu suma de 3.680.000 lei, bani destinaţi reabilitării, consolidării şi modernizării clădirii principale a unităţii spitaliceşti de la Moroeni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite