PREMIERĂ „PAPARAZZI sau Cronica unui răsărit de soare avortat” Teatrul Municipal Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Premieră absolută, astăzi, la Teatrul Municipal Târgovişte, acolo unde se va juca piesa „PAPARAZZI sau Cronica unui răsărit de soare avortat” de Matei Vişniec.

„Am scris această piesă marcat de o imagine şi pe fondul unei întrebări: se poate vorbi, în zilele noastre, în mod serios, despre sfârşitul lumii? În orice caz, subiectul nu este prea abordat, nici în glumă şi nici în serios, şi tocmai de aceea el m-a incitat. Şi totuşi… este limpede că planeta aceasta nu ne va suporta la infinit, mai ales în ritmul în care omul o distruge”, spune artistul Matei Vişniec.

„Paparazzi” se integrează perfect în actualitatea din lumea întreagă în care popoarele se distrug prin războaie iar încălzirea globală ameninţă planeta.  „Nu numai această imagine a soarelui care ne părăseşte mă interesa la ora la care am scris piesa. Mai mult poate decât acest avertisment (că omenirea nu este demnă de frumuseţea planetei pe care s-a născut), mă interesa să analizez diferitele ipostaze ale omului pus într-o situaţie limită. Modul în care reacţionează fiinţele umane într-o situaţie limită – iată o sursă extraordinar de bogată pentru a înţelege ceva şi din esenţa naturii umane”, mai spune scriitorul Matei Vişniec.

Spectacolul este regizat de Eva Patko, care a mai montat spectacole la teatrele din Târgu-Mureş, Sfântu Gheorgheni,  Odorheiu Secuiesc şi Timişoara.

Paparazzi a fost scrisă iniţial în franceză şi publicată în Franţa de Editura Actes Sud Papiers, în 1997. Prima montare a avut loc tot în Franţa în 1997, spectacolul fiind creat de Compania Pli Urgent din Lyon, în regia lui Christian Auger.

Din distribuţia spectacolului fac parte  15 actori printre care Radu Câmpean, Mircea Silaghi, Sebastian Bălăşoiu Corneliu Jipa.  Scenografia este semnată de Staicova Karina, iar costumele sunt realizate de către Maria Nicola.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite