Preg─âtiri de Centenar. Mii de steaguri vor fi arborate de 1 decembrie

0
0
pmtgv
La 1 decembrie 2018 comemor─âm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: des─âv├ór┼čirea statului na┼úional rom├ón, realizat─â prin unirea provinciilor rom├óne┼čti cu Rom├ónia.

Primarul ora┼čului T├órgovi┼čte, Daniel Cristian Stan, a declarat c─â ├«n vechea Cetate de Scaun a ┼ó─ârii Rom├óne┼čti vor fi arborate peste 1.000 de steaguri tricolore, care vor ├«mpodobi str─âzile principale, cu ocazia s─ârb─âtoririi Centenarului Marii Uniri.

De asemenea, ├«n comuna Voine┼čti vor avea loc ac┼úiuni similare. Prim─âria a instalat, deja, 2.200 steaguri. Practic, fiecare familie din comuna Voine┼čti va avea arborat, pe 1┬á Decembrie, steagul ├«n fa┼úa casei. Steagurile sunt oferite de Prim─ârie.

La 1 decembrie 2018 comemor─âm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: des─âv├ór┼čirea statului na┼úional rom├ón, realizat─â prin unirea provinciilor rom├óne┼čti cu Rom├ónia.┬á

Imagine indisponibil─â
image

La ├«nceput a fost unirea Basarabiei cu Rom├ónia (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu Rom├ónia (28 noiembrie 1918), iar ├«n final unirea Transilvaniei, Banatului, Cri┼čanei ┼či Maramure┼čului cu ┼óara Mam─â, Rom├ónia (1 decembrie 1918).┬á

Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918, a fost convocată de către Marele Sfat Naţional Român, prin Consiliul Naţional Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputaţi pentru a vota Rezoluţia de la Alba Iulia, prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Naţională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia.

Un sondaj realizat de Inscop Research ├«n perioada 12-23 octombrie 2018 a dezv─âluit c─â 12% dintre rom├óni nu ┼čtiu ce s─ârb─âtorim anul acesta prin ceea ce se nume┼čte ÔÇ×Centenarul Rom├ónieiÔÇŁ, iar 7% confund─â Marea Unire cu Unirea Principatelor Rom├óne, potrivit news.ro.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite