Peste 700 de accidente produse în 2019, în Dâmboviţa. Principalele cauze generatoare de accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident

În perioada ianuarie-decembrie 2019, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat 737 accidente de circulaţie, dintre care 142 au fost grave.

PotrivitIPJ Dâmboviţa, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina pietonală, viteza, neacordarea priorităţii de trecere şi abaterile comise de biciclişti.

„Astfel, pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 34 de accidente de circulaţie grave, soldate cu decesul a 12 persoane, rănirea gravă a 22 de persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 2. Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară şi neadaptată la condiţiile de drum, a constituit cauza a 22 de accidente rutiere grave. Acestea au avut drept consecinţă decesul a 6 persoane, rănirea gravă a 19 persoane şi uşoară a altor 13. Ca urmare a neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, în perioada de referinţă s-au produs 17 evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, vătămarea corporală gravă a 14 persoane şi rănirea uşoară a altor 5”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Abaterile comise de biciclişti au generat 17 accidente de circulaţie cu consecinţe grave ( 5 persoane decedate şi 12 răniţi grav).

Poliţiştii de la rutieră le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită responsabilă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru propria siguranţă, cât şi pentru a celorlalţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite