Peste 1.700 de gospodării din Dâmbovița, fără curent electric în urma ninsorii căzute în ultimele ore

0
Publicat:

ISU Dâmbovița anunță că mai multe avarii s-au produs pe reţeaua de alimentare cu energie electrică în urma în urma ninsorii căzute în ultimele ore. Peste 1.700 de consumatori din patru comune din Dâmbovița nu au curent electric.

FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Potrivit pompierilor, vineri erau semnalate avarii care afectau 33 puncte de transformare şi patru linii de medie tensiune. Din cauza acestor avarii, 1.737 consumatori din comunele Poiana, Iedera, Valea Mare şi Crevedia au rămas fără curent electric.

Operatorul de energie electrică acţionează cu echipaje în teren pentru remedierea defecţiunilor cauzate de fenomenele meteorologice.

Tot vineri dimineaţă, echipajele de pompieri din Dâmboviţa au intervenit pentru îndepărtarea unui stâlp care bloca o bandă de circulaţie.

„Ca urmare a precipitațiilor căzute în ultima perioada, echipajele de pompieri au intervenit în două situații pentru îndepărtarea unui stâlp care bloca o banda de circulație în comuna Slobozia Moară și pentru îndepărtarea unui copac căzut pe cabluri electrice in Picior de Munte”, arată ISU Dâmbovița.

Codul galben de ninsoare şi viscol, prelungit până duminică

În mai mult de jumătate de țară ploaia, ninsoarea și vântul puternic vor fi prezente până duminică dimineața. Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie a prelungit Codul galben în 22 de județe. În cinci județe va rămâne în vigoare Codul portocaliu de ninsori și viscol.

Ninsoare zapada sosea drum FOTO Inquam Photos  Casian Mitu jpg

Iarna s-a hotărât în sfârșit să vină Foto: Inquam

Codul portocaliu va fi în vigoare până duminica, la ora 10.00, potrivit ANM. Județele vizate sunt Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În aceste zone va ninge abundent (35 - 50 l/mp) şi se va depune un strat de zăpadă consistent, informează Agerpres.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55 - 65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 - 29 ianuarie, ora 10:00, Codul galben de vreme rea va fi valabil în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25- 40 l/mp.

De asemenea, în sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri, vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea.

În plus, în Carpaţii Meridionali şi, local, în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 - 70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

ANM precizează că, local şi temporar, vor mai fi ninsori în Oltenia şi în restul Transilvaniei.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite