Pericolul din scaunele încălzite de la mașină. Un medic explică de ce îi pot afecta doar pe bărbați VIDEO

0
Publicat:

Există o controversă legată de potențialele efecte negative ale încălzirii în scaune din mașină pentru bărbați, mai ales în privința fertilității. Sigur, această opțiune este ideală în sezonul rece, când ne urcăm în mașina înghețată, dar pentru bărbați nu este tocmai potrivită, spun specialiștii

Masina - viteza- sofer drogat FOTO Shutterstock

Potrivit specialiștilor, încălzirea în scaune nu este recomandată pentru bărbați. Cercetătorii au descoperit că 90 de minute pe un scaun auto încălzit a creat o creștere semnificativă a temperaturii scrotale a bărbaților.

Deoarece s-a demonstrat că stresul termic asupra testiculelor afectează calitatea spermei, descoperirile ridică posibilitatea ca, în timp, scaunele auto încălzite să afecteze fertilitatea unui bărbat.

„Din punct de vedere științific, testicolele trebuie să fie mai reci cu 1-2 grade față de temperatura corpului tău”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Cu toate acestea, studiul a analizat doar schimbările pe termen scurt ale temperaturii scrotale, și nu efectele asupra spermei, a subliniat cercetătorul principal Dr. Andreas Jung, de la Universitatea Justus Liebig Giessen din Germania, potrivit reuters.com

„Este prea devreme pentru a (trage) concluzii cu privire la influența încălzirii scaunelor auto asupra calității spermei”, a declarat Jung pentru Reuters Health.

Producția normală de spermatozoizi este dependentă de temperatură și necesită o temperatură testiculară care este puțin sub temperatura de bază a corpului, explică cercetătorii în jurnalul Fertility and Sterility.

În testele efectuate pe 30 de voluntari bărbați, echipa lui Jung a descoperit că, în medie, 90 de minute pe un scaun auto încălzit au crescut temperatura scrotală a bărbaților suficient de mult pentru a se potrivi aproape cu temperatura corpului lor de bază.

Așezarea pentru perioade prelungite, de la sine, crește temperatura scrotală a unui bărbat, iar efectul unui scaun auto încălzit este de fapt mai slab prin comparație, potrivit cercetătorilor. Cu toate acestea, adaugă ei, chiar și un mic efect suplimentar asupra temperaturii scrotale ar putea fi suficient pentru a afecta calitatea spermei unui bărbat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite