O româncă a urcat pe Facebook fotografii în care apărea lângă o jucărie sexuală. Cum s-au trezit trimise în judecată două femei care i-au comentat postarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Dâmboviţa a cerut în instanţă daune de 1.000 de lei de la două tinere care au comentat pe marginea unei fotografii în care aceasta apărea lângă o jucărie sexuală. Reclamanta spune că respectivele comentarii i-au cauzat divorţul.

Femeia a solicitat obligarea pârâtelor la plata despăgubirilor băneşti pentru acoperirea prejudiciului constând în destrămarea relaţiei pusă pe seama afirmaţiilor pe care cele două tinere le-ar fi făcut pe marginea unei fotografii controversate postate chiar de reclamantă pe Facebook.

 Ipostaze indecente

Femeia spune că respectivele comentarii sunt calomnioase şi că, dincolo de divorţ, i-au produs şi o traumă psihică.

„Din probele administrate a rezultat că în vara anului trecut reclamanta R.A. a postat pe pagina sa de Facebook două poze în care apare în ipostaze indecente, sumar îmbrăcată şi alături de o jucărie sexuală. Postarea a ajuns să fie cunoscută şi discutată în comunitate.

S-a susţinut de către reclamantă că pârâtele au afirmat în prezenţa mai multor persoane faptul că reclamanta ar întreţine relaţii intime cu diverşi bărbaţi şi că apare pe o reţea de socializare în poziţii indecente, iar datorită acestor afirmaţii calomnioase în familia reclamantei ar fi apărut o atmosferă conflictuală ce a dus la destrămarea vieţii de familie”, se arată în considerentele deciziei Tribunalului Dâmboviţa (www.rolii.ro) care, recent i-a respins apelul la decizia instanţei care, de asemenea i-a fost nefavorabilă. 

 "Din eroare s-a pus într-o situaţie controversată"

Instanţa a admis că pârâtele au discutat cu alţi tineri de vârsta ei despre situţia în care s-a pus reclamanta, dar a considerat că nu a rezultat de nicăieri că respectivele comentarii au fost calomnioase sau că au depăşit dreptul libertăţii de exprimare.

„Discuţiile în comunitate au fost determinate de propria acţiune a reclamantei care din eroare s-a pus într-o situaţie controversată prin postările publice pe reţeaua de socializare, cu privire la care s-ar fi intenţionat de către reclamantă a fi aduse doar la cunoştinţa soţului său. Constatând că nu există o faptă ilicită, instanţa a reţinut că nu sunt întrunite cerinţele cumulative ale răspunderii civile delictuale şi, prin urmare, cererea de chemare în judecată a fost respinsă ca neîntemeiată”, se mai arată în considerentele decizei citate.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa nu este însă definitivă.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite