Nota mică pe care a dat-o ministrul Educaţiei învăţământului românesc: „Calificativul pe care l-aş da învăţământului e undeva în jur de 7“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, că nota pe care o dă învăţământului românesc este 7, iar principalul punct slab al acestuia este viteza cu care se schimbă miniştrii Educaţiei.

”Calificativul pe care l-aş da învăţământului românesc e undeva în jur de 7. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm şase ani de acum încolo, poate fi 10.

image

Cred că principalul punct slab, cel puţin în ultimii şase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniştrii Educaţiei în România. 

Pe analiza europeană, în România, în ultimii şapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de şase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister”, a spus ministrul Liviu Pop.

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a mers luni în localitatea Corbii Mari, din judeţul Dâmboviţa, pentru a inaugura trei unităţi de învăţământ.

Au fost inaugurate o şcoală proaspăt construită şi două grădiniţe reabilitate. Şcoala se află în satul Grozăveşti, iar ridicarea ei a costat 1,6 milioane de lei.

Cele două grădiniţe se află una în satul Grozăveşti şi una în Satul Nou. Reabilitarea lor a costat, în total, 710.000 de lei.

Totuşi, Pop nu consideră că principala problemă este lipsa infrastructurii sau remunerarea proastă a profesorilor, ci “viteza cu care sunt schimbaţi miniştrii”.

Liviu Pop face şi o propunere, spunând că este gata să “transform învăţământul românesc într-unul de nota 10, dacă sunt lăsat să-mi fac treaba ca ministru pentru următorii şase ani. Trebuie să avem stabilitate la nivel de minister. În ultimii ani, miniştrii s-au schimbat cam la fiecare şase luni. Eu mi-am propus ca până la finalul actualului mandat să fac un învăţământ de nota 8, iar pe mai departe, dacă sunt lăsat, îl duc undeva la nota 10, astfel încât să devină un învăţământ fără cusur”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite