Montaniarzii dâmboviţeni au plecat pe „Drumul Regelui”, într-o expediţie în Andaluzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
expediţie andaluzia

După o iarnă lungă, cu zăpadă multă pe culmile Bucegilor, 6 montaniarzi dâmboviţeni, grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park, reiau antrenamentele pentru expediţiile sau taberele acestui an. Prima ieşire externă va avea loc în perioada 1 – 5 aprilie şi va fi făcută în Spania, în Andaluzia.

Principalele obiective ale acestei ture vor fi „El Caminito del Rey” (Drumul Regelui) şi un traseu tip via ferrata la marginea oraşului La Ronda.

Primul obiectiv a fost construit în perioada 1901 – 1905, ca drum de acces între două hidrocentrale, iar această potecă spectaculoasă trece prin defileul Gaitanes şi se află la 100 de metri deasupra râului El Chorro având o lungime de 3 kilometri. 

expediţie andaluzia

Pasarela a fost finalizată în anul 1905, dar renumele de „Drumului Regelui” l-a primit în anul 1921, ca urmare a vizitei Regelui Alfonso al XIII-lea. În timp, traseul s-a deteriorat şi a cauzat moartea multor îndrăzneţi. A fost închis în anul 2000, reamenajat şi redeschis în anul 2015. 

„Accesul se face pe baza unei programări, făcută cu multe luni înainte. După parcurgerea acestui obiectiv principal, va urma un traseu inedit, cu echipare pentru via ferrata, la marginea unui frumos orăşel (La Ronda) din Andaluzia.  În funcţie de vreme, vor mai fi vizitate Peştera Nerja sau frumoasele „oraşe albe” (datorită calcarului din care sunt construite casele) din zonă. Lotul de expediţionari este format din echipa de bază (Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Ileana Bocanciu, Nini Stan / Irlanda 2015, Grecia 2016) la care se vor adăuga Vali Stan şi Ady Vârvoreanu, montaniarde de cărări româneşti”, apreciat Nicolae Posta, preşedintele Asociaţiei Chindia Jurasic Park.

expediţie andaluzia
expediţie andaluzia
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite