Meseria de bonă ar putea fi reglementată şi în România. În Târgovişte, 21 de eleve ar fi putut primi brevetul de "bonă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meseria de bonă ar putea fi reglementată şi în România
Meseria de bonă ar putea fi reglementată şi în România

Romanian Angel Appeal a înaintat Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor o propunere pentru reglementarea şi organizarea ocupaţiilor de bonă şi babysitter, potrivit căreia o bonă ar putea să ofere simultan, la domiciliul său, servicii pentru cel mult şase copii de peste şase ani.

Propunerea legislativă a organizaţiei neguvernamentale face diferenţa între bonă şi babysitter în sensul în care un babisytter este o persoană acreditată care poate acorda servicii de îngrijire şi supraveghere la domiciliul copilului, în timp ce o bonă ar putea să asigure aceleaşi servicii atât la domiciliul copilului, cât şi la cel propriu.

Iniţiatorii proiectului de act normativ propun ca bonele să poată lucra ca persoane fizice autorizate sau cu contract individual de muncă. În cazul în care ar opta pentru a lucra ca persoană fizică autorizată, plata acestora ar urma să se realizeze pe bază de tarif orar.

C.N.Constantin Cantacuzino din Târgovişte (fostul Pedagogic), ca de altfel toate colegiile pedagogice din ţară, din ordinul Ministerului Educaţiei, a transformat clasa de învăţători-educatori, într-una de bone. Însă, cum se schimbă miniştrii, se schimbă şi câte ceva prin sistemul de învăţământ. Astfel, clasele de bone nu mai sunt de actualitate.

"S-a desfiinţat clasa de educatori-puericultori", a declarat prof. Gabriela Istrate, directoarea C.N. Constantin Cantacuzino.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite