Medic ginecolog, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prins în flagrant de luare de mită de la soţul unei femei care urma să nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SPITALTGV

La 80 de ani, un medic ginecolog de laTârgovişte îşi încheie cariera într-un mod nu tocmai fericit. Acesta a fost prins în flagrat luând mită de la un soţul unei femei care urma să nască.

Surse din cadrul anchetei au precizat că medicul ginecolog Gheorghe Popescu ar fi pretins suma de 1.750 lei de la paceinta care urma să intre în sala de naşteri. Aceasta este la a doua naştere în Spitalul Judeţean Târgovişte.

„Urmare a unui denunţ formulat de o persoană, s-a procedat la organizarea unui flagrant în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, urmare a unei pretinderi a unei sume de bani pentru îndeplinirea unei conduite medicale, sumă de bani care a fost acceptată de medicul ce avea în supraveghere pacienta respectivă”, a declarat Camelia Matei, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Medicul ginecolog şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei, iar instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile pe numele său. 

Procurorii au organizat imediat flagrantul, iar un membru din familiei pacinetei i-a înmânat medicului suma de 1400 lei, bani marcaţi de procurori.  După ce a luat banii, în secţia de Ginecologie au descins ofiţerii DGA şi procurorii, care l-au reţinut imediat pe medic. Se pare că acesta şi-a recunoscut vina la audieri, probele deţinute de procurori fiind concludente.  

„În data de 12.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus măsura reţinerii unui inculpat, medic primar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

În fapt, ca urmare a denunţurilor formulate de două persoane, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, după ce a pretins suma de 1.750 lei şi a primit efectiv suma de 1.400 lei, cu ocazia efectuării intervenţiei chirurgicale de cezariană.

De asemenea, pentru realizarea intervenţiei chirurgicale, au mai fost oferite sumele de 150 lei, respectiv 100 lei altor două cadre medicale”, se arată într-un comunicat al DGA.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite