MCM Târgoviște scufundată de submarinul Kursk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MCM Târgoviște scufundată de submarinul Kursk
MCM Târgoviște scufundată de submarinul Kursk

După o călătorie epuizantă până în inima Rusiei, elevele lui Cătălin Tănase au cedat în fața celor de la Dinamo Kursk, scor 82-70 (25-16, 23-21, 16-15, 18-18).

Tehnicianul MCM-ului, Cătălin Tănase, declara înaintea partidei cu Dinamo, că va fi foarte important cum vor reuși jucătoarele sale să se refacă după deplasarea de 14 ore până la Kursk. Traseul București - Viena - Kharkov - Kursk, în care au fost nevoite să schimbe două avioane şi un autocar, le-a sleit de puteri pe fetele de la MCM, care au pierdut al doilea meci în deplasare, în grupa H a FIBA EuroCup.

Fără precizie de la distanță

Echilibrul în această confruntare a fost aproape perfect, diferența dintre cele două echipe făcându-se la aruncările de trei puncte. Echipa gazdă a marcat de 12 ori din 24 de încercări din afara semicercului, iar MCM de numai 3 ori din 12 aruncări. „Țintașe” obișnuite ale echipei Târgoviștene, Boriga și Doron nu au fost în mână la această partidă având în vedere că nu au reușit nici măcar un coș de trei. Mai mult Shay Doron, despre care antrenorul Cătălin Tănase spunea că îți poate câștiga de una singură un meci, dar la fel de ușor poate să-l și piardă, a reușit doar 3 coșuri de două puncte din 9 aruncări.
Momentul decisiv al întâlnirii s-a consumat în ultima treime a primului sfert, când româncele conduceau cu 12-11. Atunci, lituanianca Linkeviciene și-a izbit adversarele cu 7 puncte consecutive și din acel moment, deși s-a mers cap la cap, Târgoviștea nu s-a mai putut apropia de formația rusă.

Anosike de neoprit

Singura jucătoare de la echipa târgovișteană care și în această partidă a evoluat la un nivel înalt a fost Nicky Anosike. Ea a făcut legea sub panou marcând 24 de puncte și reușind 10 recuperări. Procentajele aproape prefecte pe faza defensivă, în cele 5 partide disputate până acum de Anosike în FIBA EuroCup, au propulsat-o pe americancă, într-un top al tuturor jucătoarelor din această competiție, pe primul loc la capitolul intercepții, cu o medie de 3,6 pe meci.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite