Mare atenţie când întâlniţi un roi de viespi. Căldura le irită peste măsură şi pot deveni agresive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că viepile sunt iritate peste măsură în această perioadă de căldura puternică şi că cel mai bine ar fi să ne ferim de ele. Pentru alergici nici medicaţia nu este o soluţie, pentru că veninul este foarte toxic.

"Ele se apără şi din cauza temperaturii ridicate ele reacţionează diferit. Sunt mult rele şi sunt foarte veninoase. Dacă avem de-a face cu un atac trebuie să ne păstrăm calmul şi să nu ne luptăm cu ele", spune Veronel Niţă, apicultor.

Important este să ne menţinem calmul, pentru că se spune că viespile simt teama şi atunci atacă cu mai multă înverşunare.

Opt persoane din localitatea dâmboviţeană Sturzeni au ajuns la spital cu înţepături, dintre care trei au intrat în şoc anafilactic, fiind alergici la venin. Printre victime au fost şi doi asistenţi de la SMURD. Paramedicii ajunşi la faţa locului pentru a ajuta victimele au fost şi ei înţepaţi de viespari, unul dintre ei intrând în şoc anafilactic.  

"Atacul vispielor îl putem pune pe seama căldurii de afară. Cu siguranţă, căldura le-a agitat foarte tare şi au dEvneit extrem de agresive", ne-a spus dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Târgovişte

Oamenii din zonă spun că vietăţile sunt extrem de mari, de până la 3 centimetri. "Dacă cineva este alergic, o astfel de înţepătură poate fi fatală. Este o specie este mare. Nu e viaspă, e un fel de bărzăune şi atacă atunci când este căldura mare", spune o bătrână din sat.

Unul dintre tineri a fost înţepat de 8 ori. Starea victimelor este stabilă acum, dar cei au avut mai mult de suferit, se află în continuare sub supraveghere medicală la domiciliu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite