Mai multe persoane aflate la sărbătoarea Sf. Nifon, de la Târgovişte, au avut nevoie de îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane aflate la sărbătoarea Sfântului Nifon de la Târgovişte, la care au participat, duminică, peste 10.000 de enoriaşi s-au simţit rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, două femei fiind transportate cu ambulanţele la spital.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, celor zece persoane cărora li s-a făcut rău le-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului de către personalul medical al instituţiei, echipajele SMURD şi voluntarii filialei Dâmbovita a Crucii Roşii, două femei, una cu hipertensiune arterială, iar cealaltă cu lipsă de calciu, au fost transportate cu salvările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, starea lor de sănătate fiind în prezent stabilă.

Crucea Roşie Dâmboviţa a oferit enoriaşilor 5.000 de litri de apă plată credincioşilor, manifestarea fiind monitorizată permanent de echipajele Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, SMURD şi voluntari ai Crucii Roşii.

Sărbătorirea Sfântului Nifon a început sâmbătă seară cu premierea elevilor care au obţinut rezultate bune la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie si pelerinajul tinerilor, procesiune care a pornit din faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane şi s-a încheiat în faţa Catedralei, cu oficierea "Acatistului Sf. Ierarh Nifon" şi închinarea la racla cu sfintele moaşte a celor aproximativ 2.000 de enoriaşi prezenţi la manifestare.

image


 

"Valoros reper duhovnicesc, moral, social şi cultural, Sfântul Ierarh Nifon este cel dintâi sfânt canonizat, la noi, la români, dar şi marele înnoitor şi reorganizator al Bisericii muntene, cel care a pus bazele impresionantei înfloriri a vieţii bisericeşti de mai târziu. Figura luminoasă şi blândă, exemplul moral riguros, ampla cultură duhovnicească, viaţa curată şi pilduitoare, dar şi prestigioasa sa activitate de îndrumare a poporului lui Dumnezeu, de aici, de la Târgovişte, şi-au pus definitiv amprenta asupra vieţii bisericeşti româneşti a timpului său, dar şi peste secole", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon şi alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, precum Părintele Nicolae - Mitropolit de Mesoghia şi Lavreotiki-Grecia, Părintele Calinic - Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Nicodim - Episcopul Severinului şi Strehaiei, Macarie - Episcopul Europei de Nord.

La ceremoniile legate de sărbătorirea solemnă a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Tării Româneşti, desfăşurate la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, au fost prezenţi, duminică, peste 10.000 de pelerini din judeţul Dâmboviţa, dar şi din alte judeţe din ţară.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite