Magicamp, tabăra plină de veselie pentru 180 de copii bolnavi de cancer, amplasată în curtea în care a copilărit ministrul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magicamp, locul unde pentru al treilea an consecutiv, zeci de copii bolnavi de cancer vor petrece clipe de neuitat alături de voluntari minunaţi, şi-a deschis din nou porţile. Tabăra a fost regândită pentru a primi mai mulţi copii. Astfel, 180 de micuţi cu probleme se vor distra vara aceasta penru a mai uita de boala de care suferă.

"Orice început are un început. Pentru noi, MagiCAMP, un nou început s-a petrecut pe 3 iulie, când prima serie de supercopii cu afecţiuni oncologice a sosit în tabără. Au ajuns copiii acasă, ne-au ajuns şi nouă sufletele la loc! Urmează nouă săptămâni de superbă nebunie şi lecţii de viaţă de iţi rup inima în timp ce ţi-o fac mai puternică", au scris ep Facebook, organizatorii taberei.

Acesta este al treilea an de Magicamp, o idee gândită şi pusă în practică de actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Tabăra este amplasata chair în curtea în care a copilărit actualul ministru.

Voluntarii cred că jocurile şi activităţile pregătite de voluntari au însă şi scopul de a le reda încrederea în propriile forţe.

„Ceea ce vedeţi aici este o dovadă a ceea ce se poate face în România într-un timp extraordinar de scurt: clădirea pe care o vedeţi în spate este construită în două luni şi jumătate practic aproape exlusiv din donaţii”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Digi24.

Ca noutate, pe lângă spaţiile de joacă nou create, voluntarii le-au pregătit celor mici şi un mini-studio de radio.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite