LUNGULEŢU Trei şcoli şi toate trei sunt un şantier părăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Vlad, primarul comunei, spune că lucrările de consolidare şi reabilitare nu pot fi finalizate din lipsă de bani, aşa că nici în această toamnă cursurile nu vor începe în condiţii normale.

Reparaţiile au demarat în 2007. Ca o ironie a sorţii, în satul Serdanu, şantierul s-a deschis chiar pe 15 septembrie, când elevii intrau pe poarta şcolii. „Vă închipuiţi cum a fost. Copiii erau îmbrăcaţi frumos, veseli, iar toată clădirea era un haos”, afirmă primarul. Muncitorii au lucrat în paralel cu desfăşurarea orelor de curs. Până în 2009, când activitatea pe şantierele din şcoli s-a oprit. Nu mai erau fonduri!

Şantierele au fost deschise în 2007


La Şcoala nr. 1, lucrările sunt executate în procent de 45%, la Şcoala nr. 2 – 70%, iar la Şcoala Serdanu – 75%. „Primăria nu dispune de bani. Am trimis adrese către Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, prin care am solicitat sprijin şi implicare. Aşteptăm răspunsul”, susţine edilul Ion Vlad. În total, 570 de copii din Lunguleţu învaţă, de patru ani, printre schele şi moloz.

image

Cea mai grea situaţie îndură cei 183 de elevi de la Şcoala nr. 1, unde nu există nici toalete moderne, copiii fiind nevoiţi să folosească un WC insalubru din curtea instituţiei. Administraţia locală s-a decis să nu mai aştepte finalizarea investiţiei începută în 2007, care prevedea şi construirea grupurilor sanitare, şi a demarat lucrările din fonduri proprii.

image

„Bine măcar că le fac WC-uri ca lumea, că în rest e jale. Vijelia din 20 iulie a mai luat şi acoperişul”, spune Nicolae Pestriţu, părinte. Elena Manolescu, inspector şcolar general, este convinsă că orele vor debuta pe 12 septembrie în condiţii normale la Lunguleţu. „Există iniţiativă din partea comunităţii locale pentru a grăbi lucrările. Depinde de dânşii cum fac rost de bani pentru finalizarea şi igienizarea unităţilor de învăţământ”, afirmă Elena Manolescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite