Ludovic Orban îi ameninţă pe primari cu pierderea mandatului dacă aleg să plece la alt partid. Pe ce se bazează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban, şi totodată copreşedinte ACL, a declarat, la Târgovişte, că primarii care aleg să migreze către alte partide politice ar putea să îşi piardă mandatul dacă OUG 45 va fi declarată neconstituţională şi dacă edilii refuză să se întoarcă de unde au plecat.

„PSD, prin această OUG, încearcă să racoleze primari, fie prin ameninţare, prin şantaj sau prin promisiuni financiare pe banii bugetului de stat care sunt strânse din banii cetăţenilor. Nu putem accepta intrarea în vigoare a unei asemenea ordonanţe. Ea reprezintă o incitare la trădare. Am sesizat toate cancelariile occidentale. După cum aţi văzut,avem o reacţie clară din partea grupului Popular European, din partea ambasadei SUA, din partea ambasadei Marii Britanii, iar la nivelul Comisiei Europene se află această problemă în discuţie, care în nciiun caz nu va fi favorabilă la întoarcerea migraţiei politice[...] Vom solicita, atât în atacul în contencios, cât şi în sesizarea Curţii Constituţionale, încetarea mandatului oricărui ales local care şi-a schimbat partidul politic după emiterea ordonanţei şi care va refuza să revină la partidul politic, după declararea ordonanţei ca neconstituţională”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că PSD încearcă să fraudeze alegerile prezidenţiale prin modificarea legii care le permite primarilor să plece către alte partide.

„PSD a intrat în stare de panică în urma sondajelor de opinie comandate în ultimele săptămâni. Aceste sondaje îl indică pe Ponta ca un perdant sigur al alegerilor prezidenţiale. În dispearare de cauză, PSD încearcă să pregătească fraudarea alegeriloe prezindenţiale. Prima tentativă de fraudare a fost făcută prin modificarea legii alegerilor prezidenţiale prin OUG 45, care nu face altceva decât să ascundă anumite modificări tehnice. Am atacat această ordonanţă în Contencios Adminisstrativ. Am invocat excepţia de neconstituţionalitate. Ateptăm să se pronunţe Curtea Constituţională pentru anularea OUG 45”, a mai spus Orban.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite