Lecţie despre Holocaust, la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Ion Teodorescu s-a adresat tinerilor
Prof. Ion Teodorescu s-a adresat tinerilor

Astăzi, 11 octombrie, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domenască” din Târgovişte a organizat o întâlnire la Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti pentru a comemora Ziua Holocaustului. Au participat mai mulţi elevi de la şcoli din municipiu.

Profesor Ion Teodorescu, muzeograf în cadrul complexului, a vorbit în faţa mai multor elevi târgovişteni despre însemnătatea Holocaustului în istorie. Cei prezenţi au aflat şi de lagărul de la Teiş. „Acesta a fot înfiinţat în 1940 şi aici erau aduse persoane de origine evreiască din zona oraşului Ploieşti şi puse sub supraveghere. Lagărul a funcţionat un an de zile”, a menţionat profesorul.

image

Unii elevi s-au arătat interesaţi de subiect, chiar dacă în final n-au reuşit să înţeleagă prea multe. „Până să vin la şcoala Matei Basarab, am învăţat la Drăgoieşti. Nu prea se făcea istorie şi nu ştiu prea multe despre Holocaust. De aceea am venit aici să aflu, dar încă nu m-am lămurit”, spune Ştefania Ilie.
Cei prezenţi au putut urmări şi un film documentar despre Holocaust.
Mesajul întâlnirii a fost însă formulat succint de prof. Viorica Arghir, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Dâmboviţa: “Nu discriminării şi intoleranţei”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite