Judeţul Dâmboviţa s-a înfrăţit cu Raionul Ialoveni. Ce proiecte sociale şi economice au în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raionul Ialoveni este situat în zona centrală a Republicii Moldova şi este una dintre cele mai dezvoltate unităţi teritoriale în domeniul agricol
Raionul Ialoveni este situat în zona centrală a Republicii Moldova şi este una dintre cele mai dezvoltate unităţi teritoriale în domeniul agricol

Consiliul Judeţean Dâmboviţa va cofinanţa construcţia din temelii a unei grădiniţe din oraşul Ialoveni. Asta datorită unui acord de înfrăţire semnat între autorităţile celor două unităţi teritorial-administrative. Documentul mai prevede realizarea în comun a mai multor proiecte sociale şi economice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa susţine că astfel de parteneriate vor apropia Moldova de Uniunea Europeană. 

raionu ialoveni

"Suntem la a doua experienţă de acest  fel în Republica Moldova. Mai avem un acord de înfrăţire şi cu Raionul Ştefan Vodă. Am derulat împreună activităţi culturale, am adus copii în taberele noastre. De curând, în România, „Legea finanţelor publice locale” a fost modificată şi avem posibilitatea ca noi, direct, ca unitate administrativ-teritorială, să sprijinim anumite investiţii în unităţile administrativ – teritoriale din Republica Moldova (…) Pentru judeţul Dâmboviţa este important să fim aproape de Ialoveni, este important să dezvoltăm relaţiile economice, culturale, să avem un schimb de experienţă, să încercăm să pregătim funcţionari publici pentru parcursul european (…) Vă asigur că toţi cei care suntem în Consiliul Judeţean, indiferent de opţiunile noastre politice, ne-am propus ca acest acord să fie unul cu rezultate, nu doar un moment festiv. Vă aşteptăm în Dâmboviţa cu bucurie, cu idei şi iniţiative şi sper ca acest acord să contribuie la apropierea dumneavoastră de România şi de Uniunea Europeană!"", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa din România, Andrian Ţuţuianu.

"În fiecare an o să stabilim un plan de acţiuni pe diferite domenii, spre exemplu pentru anul acesta o să pornim de la proiectare până la finalizare o grădiniţă", a spus preşedintele Consiliului raional Ialoveni, Lilian Popescu.

”Înţelegerea de cooperare a Judeţului Dâmboviţa cu Raionul Ialoveni”, semnată în data de 15 mai 2015, va fi baza de dezvoltare a unei relaţii de colaborare şi prietenie, bazate pe respect, încredere şi egalitate, acordare de sprijin reciproc în soluţionarea unor probleme de interes comun, în vederea creării oportunităţilor de cooperare în domeniile: social, economic, administrativ şi cultural – educaţional.

Raionul Ialoveni este situat în zona centrală a Republicii Moldova şi este una dintre cele mai dezvoltate unităţi teritoriale în domeniul agricol.

raionu ialoveni
raionu ialoveni
raionu ialoveni
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite