INVESTIŢIE: 7,8 milioane de lei pentru Şcoala “Paul Bănică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte a reuşit să acceseze fonduri europene pentru 10 proiecte din 10 depuse la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Peste 16 luni, la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare,  Şcoala “Paul Bănică”, situată în microraionul VI, va putea concura cu orice unitate de învăţământ din Europa Occidentală.

Unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte au intrat în etapa de transformare după modelul instituţiilor din Europa Occidentală. Administraţia locală a accesat 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale din 10 şcoli şi licee din oraş. Săptămâna aceasta au demarat lucrările la Şcoala „Paul Bănică”, situată în microraionul VI.

Proiectul în valoare de 7,8 milioane de lei va fi finalizat în 16 luni. Se va construi un nou corp de clădire, P+2, care va adăposti o sală de sport, două laboratoare şi bibioteca. De asemenea, se vor achiziţiona multiple echipamente didactice şi IT, dar şi mobilier nou.

„Totodată, prin acest proiect vom reabilita şi terenul de sport existent în curtea şcolii, în suprafaţă de 1.120 mp. Vom monta gradene cu structură metalică şi scaune din plastic, instalaţie de nocturnă şi vom executa împrejmuirea”, spune prof. Nela Costea – directorul Şcolii „Paul Bănică”.

Bugetul şcolii, depăşit de 180 de ori


„Posibilităţile normale ale Primăriei Târgovişte nu ne-ar fi permis să alocăm acestei şcoli decât cel mult 10.000 de euro anual. Atât poate comunitatea să suporte din bugetul local pentru o unitate de învăţământ de dimensiunea Şcolii «Paul Bănică». Practic, prin accesarea acestui proiect, am depăşit de 180 de ori bugetul anual care ar fi revenit acestei instituţii în condiţii normale”, afirmă primarul Gabriel Boriga.

image

Inspectorul şcolar general, prof. Elena Manolescu, apreciază că exemplul dat de municipalitate ar trebui urmat de toate administraţiile locale din ţară. „Există primari care doar se vaită şi aşteaptă ca Inspectoratul Şcolar să le dea bani. Ne bucurăm că Primăria Târgovişte se implică pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare, o problemă care ne-a durut foarte tare acum un an. Şcoala «Paul Bănică» este o unitate cu succese deosebite şi se va dezvolta foarte mult în următorii ani, având în vedere copiii care vor veni aici după ce lucrările se vor finaliza”, spune Elena Manolescu.

Viceprimarul Târgoviştei, prof. Honorius Moţoc, fost inspector şcolar general, a ţinut să precizeze că, din punct de vedere al amplasamentului unităţilor de învăţământ, programul de reabilitare a acestora a cuprins toate cartierele oraşului.

„Municipiul nostru devine astfel unul din centrele cel mai bine pregătite pentru finanţarea pe elev”, crede Honorius Moţoc.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite