În Dâmboviţa ar putea fi irigate, gratuit, 35.000 de hectare: „Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să se constituie în aceste organizaţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
irigatii-getty images

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Dâmboviţa îi invită pe agricultorii autohtoni să se asocieze şi să se constituie în organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI), pentru a avea un acces mult mai facil la apa din canalele de irigaţii.

În momentul de faţă, Potlogi şi Odobeşti sunt localităţile din judeţul Dâmboviţa care stau cel mai bine la constituirea acestor structuri ale utilizatorilor de apă. 

„Ministerul suportă toate cheltuielile cu aducerea apei către fermieri. În judeţul Dâmboviţa vorbim de sistemul de irigaţii Titu – Ogrezeni, undeva la 23.000 ha, unde avem 50 km de canal. Noi astăzi avem pregătite undeva la 6500 ha pentru irigaţii şi avem contractate undeva la 4500 ha, din cele 6.500 ha pregătite. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8000 ha în organizaţii, vorbesc de aceste Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii, iar asta înseamnă undeva la 30% din amenajarea Titu - Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun. A accesat submăsura 4.3 Organizaţia de la Potlogi, OUAI Apă Rece, iar cea de la Odobeşti a depus proiectul pentru 1410 ha. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire, la Odobeşti, Potlogi, Lunguleţu, pentru 2500 ha, Corbii Mari cu 1500 ha şi iar Odobeşti cu 1250 ha. Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să se constituie în aceste organizaţii, de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3”, a declarat directorul ANIF Dâmboviţa, ing. Ion Alexandru, în cadrul unei conferinţe de presă. 

În Dâmboviţa mai există o organizaţie, la Potlogi, care s-a constituit juridic, dar care nu funcţionează pentru că nu a preluat, înca, patrimoniul. În tot judeţul, Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare Dâmboviţa, nu poate face prea multe pentru a împiedica furturile, pentru că personalul a fost redus treptat, ajungându-se la doar 7 angajati, ca urmare a restructurarii ANIF.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite