HeidelbergCement îşi instrueşte şoferii pentru a conduce preventiv pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul HeidelbergCement  esfăşoară activităţi în 2.300 de locaţii din peste 40 de ţări, având aproximativ 45.000 de angajaţi
Grupul HeidelbergCement  esfăşoară activităţi în 2.300 de locaţii din peste 40 de ţări, având aproximativ 45.000 de angajaţi

Pentru a reduce riscul accidentelor rutiere, compania HeidelbergCement România organizează zilele acestea cursuri de conducere preventivă adresate atât şoferilor profesionişti ai companiei, cât şi personalului care utilizează autoturisme de serviciu.

Acţiunea are loc în perioada 26 – 30 septembrie 2016 şi face parte din programul „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”, desfăşurat pentru al şaselea an consecutiv.

Seria de evenimente dedicate săptămânii SSM îşi propune consolidarea culturii SSM în cadrul organizaţiei, precum şi protejarea vieţii, integrităţii şi sănătăţii angajaţilor împotriva riscurilor de accidentare sau îmbolnavire profesională care pot apărea la locul de muncă.

Anul acesta, săptămâna SSM este marcată prin organizarea a 8 workshop-uri pe tema condusului preventiv pe drumurile publice, care se adresează şoferilor de camion, precum şi personalului care utilizează autoturisme de serviciu. Aceste activităţi menite să reducă riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională la locul de muncă sunt organizate în colaborare cu Automobil Clubul Român. Pe baza unor studii de caz, specialiştii din cadrul ACR oferă şoferilor sfaturi practice şi le prezintă tehnici care să îi ajute la prevenirea accidentelor rutiere. Pe lângă acestea, trainerii de la ACR sunt implicaţi şi în derularea unui program de educaţie rutieră pentru aproximativ 120 de copii din clasele I-VIII din cadrul şcolilor aflate în vecinătatea fabricilor de ciment din Taşca, Chişcădaga şi Fieni. Această acţiune se va desfăşura vineri, 30 septembrie şi va avea ca scop conştientizarea încă de la o vârstă fragedă a importanţei respectării regulilor circulaţie atunci când se deplasează pe drumurile publice.

soferi  HeidelbergCement

„Siguranţa angajaţilor noştri este extrem de importantă pentru valorile companiei. Prin Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă ne dorim să promovăm o abordare bazată pe un stil de condus preventiv, astfel încât să reducem riscul de accidentare a angajaţilor care se deplasează cu autoturismele sau autocamioanele pe drumurile publice. Fie că transportă materiale în camioane de zeci de tone, fie că merg la birou cu maşina de serviciu, angajaţii noştri trebuie să ajungă întodeauna în siguranţă la destinaţia finală. De aceea, vrem ca toţi şoferii să cunoască cele mai importante reguli şi tehnici care să îi ajute la prevenirea accidentelor rutiere”, a declarat domnul Florian Aldea, Director General al HeildelbergCement România.

O altă activitate, specifică tematicii de securitate şi sănătate în muncă, este organizarea unui exerciţiu complex de simulare a unei intervenţii pentru stingerea unui incendiu, realizat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acest exerciţiu se va desfăşura joi, 29 septembrie, la Fabrica Chişcădaga din judeţul Hunedoara.

Despre Grupul HeidelbergCement

Cu un total al investiţiilor de peste 500 de milioane de euro, Grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România.

Grupul HeidelbergCement este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi al altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. 

Grupul desfăşoară activităţi în 2.300 de locaţii din peste 40 de ţări, având aproximativ 45.000 de angajaţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite