GALERIE FOTO Astăzi s-au turnat primele canciocuri cu ciment, la viitorul Centru de Cercetare Ştiinţifică din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, Târgovişte
Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, Târgovişte

100 de persoane vor avea, de anul viitor, un nou loc de muncă în domeniul cercetării şi inovaţiei. La Târgovişte, în Campusul Universitar s-a pus piatra de temelie a Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară. Este vorba de o investiţie de 14 milioane de euro.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmbovi, Florin Popescu, primarul Gabriel Boriga, dar şi IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, au turnat în mod simbolic, câte un cancioc cu ciment peste locul în care într-un an va apărea un Institut de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară.

În noul centru de cercetare vor fi create 20 de laboratoare în 36 de spaţii noi şi vor dotate cu infrastructură de cercetare de cel mai înalt nivel, în domeniul energiilor regenerabile, al produselor şi proceselor inovative.

Activitatea institutului se va concretiza în dezvoltarea de materiale, dispozitive şi sisteme cu aplicabilitate în producerea energiei regenerabile şi integrarea acestora în clădiri, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de materii prime şi combustibili.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite