Gabriel Boriga: "USL închide teatrul şi pune lacăt sportului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii USL au decis să micşoreze cu 50% finanţarea pentru mai multe instituţii
Consilierii USL au decis să micşoreze cu 50% finanţarea pentru mai multe instituţii

Primarului Municipiului Târgovişte trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care vor ajunge câteva instituţii publice, în urma micşorării drastice a bugetului pe anul 2013. Teatrul Municipal Târgovişte este la un pas de desfiinţare, iar Clubul Sportiv s-ar putea închide de la 1 iulie.

Consilierii USL, susţinuţi de Tudorică Răducanu, de la Partida Romilor, au decis să micşoreze cu 50% finanţarea pentru aceste instituţii. Astfel, din cauza fondurilor reduse, instituţia teatrală de la Târgovişte va putea susţine doar două premiere anuale din cinci, fiind astfel în ilegalitate. S-au redus semnificativ bugetele pentru Zilele Cetăţii, Crizantema de Aur sau ”Moş Crăciun soseşte în oraş”, dar şi pentru “Festivalul Păpuşilor Vii sau ”Cooltura Urbană”, spectacole pentru copii.

”Voi trimite o scrisoare primului ministru al României, ministrului Culturii şi celui al Sporturilor, prin care îi voi informa despre această situaţie dezastruoasă în care se află municipiul Târgovişte din punct de vedere al artei şi al sportului”, a declarat primarul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite